Μην ξεχάσεις φεύγοντας ν' αφήσεις την γνώμη σου για την ιστοσελίδα και για ό,τι άλλο σoυ βασανίζει το μυαλό!

Η ροζέ φασιστική «αριστερά»

354aΕκτός από τσογλανισμό η πρώτη φορά φασιστική «αριστερά» διαθέτει πουτανιά και θρασύτητα, όλα με τον επιθετικό προσδιορισμό «πολιτική», αν και αμφιβάλλουμε κατά πόσο δεν περιέχουν και την άλλη διάσταση, την κυριολεκτική! Μετά από οκτώ χρόνια δραστηριότητας από τις εταίρες του Δ’ Γερμανικού Ράιχ, κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση, το φρικώδες πείραμα Γκραικυλία περνά και στην δικαίωση του αλήστου μνήμης κομματάρχη, που εξήγγειλε κατάργηση της πάλης των τάξεων. Η ταξική πάλη προϋποθέτει εργαζόμενους, ανθρώπους και όχι δίποδα πιθηκάκια, όπως με συντονισμένη δράση των ξένων αφεντικών και την συνενοχή τους έχουν μετατραπεί οι κάτοικοι της Αποικίας. Παλεύω για τα δικαιώματά μου, για δουλειά, μεροκάματα, υγεία, εκπαίδευση, σημαίνει ότι δεν κοιμάμαι με το αφιόνι Μνημονίων, που μου πασάρουν οι ντόπιοι προδότες. Ο ηλίθος, διεφθαρμένος, δια της οθόνης πολλαπλώς ψεκασμένος όχλος βολεύεται με τα δεσμά, που όλο σφίγγουν, επειδή είναι άθλιος ραγιάς εδώ και 600 χρόνια!

Το εκατοστό κατά σειρά πολυνομοσχέδιο «σκούπα» με τα προαπαιτούμενα για την χιλιοστή αξιόλγηση είναι στην Βουλή (κατ΄ευφημισμόν κι εδώ ο όρος!) και ουδείς ενδιαφέρεται πλην μειοψηφιών. Νοιώθουν Ευρωπαίοι άσχετα αν άλλοι βάζουν τα «παίοι» κι αυτοί έχουν το απύθμενο... εύρω. Πολύ σωστά πρέπει να ψηφίζει για την κήρυξη ή όχι απεργίας το 50%+1 των εγεγραμμένων, εντάξει ταμειακώς μελών των σωματείων. Αυτό είναι δημοκρατία! Όπως στο Κοινοβούλιο με την απάτη των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και αλλες χυδαιότητες ώστε να σχηματίζονται πλειοψηφίες πλαστές και να περνάνε μέτρα για φέρετρο, που επιτάσσονται από τα Μνημόνια υποτέλειας. Όπως γίνεται στην πολιτική σκηνή. Με μόλις 17,4% των ψήφων του εκλογικού σώματος οι με ροζέ φερετζέ φασίστες του άνευ Τσίπ(ρ)ας θαλαμοφύλακα της Αποικίας παριστάνουν την κυβέρνηση και λεηλατούν μαζί με τα ξένα αφεντικά τον τόπο, που βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

354bΕννοούν ως απεργία και εργατικό κίνημα τον συρφετό εργατοπατέρων, που εδώ και δεκαετίες κολλάνε ένσημα για να γίνονται δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργοί και θαλαμοφύλακες, μαριονέτες και φασουλήδες ξένων επιβητόρων. Η ανεργία ξεπερνά το 55% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και πέρα βρέχει! Η ουσιαστική ανεργία, όχι τα παλιόχαρτα, που διακινούν τάχα ανεξάρτητες στατιστικές Αρχές, που είναι η πρώτη βαθμίδα της κλίμακας υποτέλειας, υπεράνω από την υποτιθέμενη κυβέρνηση. Οι ύπατοι υπάλληλοι των αφεντικών. Αυτές οι Αρχές μαγειρεύουν στοιχεία για να επιβάλλονται Μνημόνια. Πολύ καλά κάνουν οι ξένοι και βάζουν ταφόπλακα ακόμα και στο εργατοπατερίστικο εργατικό κίνημα. Πού είναι τα ταξικά συνδικάτα, το μαχητικό λαϊκό κίνημα να μην αφήσει τίποτα όρθιο στην Γκραικυλία και ν’ ανοίξει τον δρόμο στην απελευθέρωση από τους ξένους δυνάστες; Πόσοι θα ψηφίζουν στα σωματεία; Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Πείραμα είναι, για να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ, και εν γένει του καπιταλισμού.

Τί να πεις για τα υπουργεία οικονομικών και εργασίας; Θρασύτητα και εκπόρνευση της αξιοπρέπειας και της αισθητικής προς τηλεοπτική κατανάλωση του όχλου. Παρακολουθούμε κακόγουστες παραστάσεις χωρίς ουσία. Υπουργίνες και υπουργοί να κάνουν το κομμάτι τους και συνδικαλιστές να έχουν άλλοθι σε άμαζα σωματεία και κόμματα ότι κινητοποιούνται δυναμικά. Εντάξει, είναι και το ΠΑΜΕ! Αν και όαση στην έρημο του κοιμώμενου όχλου, παραμένει στα όρια της γραφικότητας ή να το πούμε ωμά: Και το Κ.Κ.Ε. αποτελεί μέρος του συστήματος 354cεξάρτησης της Γκραικυλίας. Άλλα ταξικά πράγματα πρέπει να κάνει για αφύπνιση της συνείδησης και της συγκρότησης μαζικού ταξικού κινήματος. Πολλάκις τα έχουμε περιγράψει σε αυτό το μετερίζι. Ας τα προχωρήσει κι ας μην έχουν για την ώρα απήχηση στον όχλο. Η συνέχιση των πειραμάτων των ξένων αργά ή γρήγορα φέρνει όχι δικαίωση, αυτό είναι το τελευταίο χρήσιμο, αλλά μαχητική μαγιά, που όλο θα φουσκώνει.

Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο προωθείται τελεσίδικα η κατάσχεση των σπιτιών με το πρόσχημα των οφελών. Αγόρασες με δάνειο για παράδειγμα σπίτι 200.000 ευρώ την εποχή, που έπεφταν μέσα σε αυτό μισθοί 4.000 ευρώ τον μήνα και μπορούσες να πληρώνεις την διακανονισμένη δόση. Τώρα, που η αξία του δεν υπερβαίνει τα 70.000 ευρώ και η μισθοδοσία της οικογένειας είναι 1.500 ευρώ, σε χρεώνουν συνολικά με το αρχικό ποσό! Αν δεν είναι ψεύτικη οφειλή αυτή και προπαντός στυγνός φασισμός, τότε τί άλλο είναι; Κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να εξαφανίσουν την λαϊκή αντίδραση. Αν σου κατάσχουν το σπίτι με... άυλο τρόπο, δεν θα έρθουν να σε βγάλουν έξω; Εκεί πρέπει να παρέμβει το λαϊκό κίνημα και να κάνει μαζικά το ταξικό καθήκον. Όχι φασαρία σε ειρηνοδικεία μόνο για το θεαθήναι, για να έχουν δωρέαν πρόγραμμα τηλεοπτικά βοθροκάναλα. Με τα ως τώρα δεδομένα εκεί μένει ο όχλος, να χαζεύει τα παθήματα του συνένοχου διπλανού του και να αυταρέσκεται τρώγοντας πίτσα μπροστά στην οθόνη: Τί ωραία, που δεν είμαι στην θέση αυτού του καημένου! Είναι τόσο ηλίθιος, που δεν νογάει ότι αύριο θα χτυπήσει η καμπάνα και για αυτόν, ή μάλλον έχει ήδη χτυπήσει στον δικό του τομέα...

Αλλά βαυκαλίζεται με τα χονδροειδή ψέματα της ροζέ φασιστικής «αριστεράς». Υπομονή μέχρι τον Αύγουστο (είναι παχιές οι μύγες!), που υποτίθεται βγαίνουμε από τα Μνημόνια και την επιτήρηση. Τάχα δεν καταλαβαίνουν ότι τότε θα είναι ακόμα χειρότερα. Θα σφίγγουν τα δεσμά χωρίς να υπάρχει χρημοτοδότηση, το κερασάκι στην τούρτα της σκλαβιάς. Τότε θα αποπληρώνεις το χρέος, που ποτέ δεν είχες, από το πορτοφόλι σου, πάει να πει και άλλα, πιο επαχθή μέτρα, και νέα επιτροπεία, που δεν 354dθα λέγεται Μνημόνιο, αλλά... πιστοληπτική γραμμή. Μέχρι να ψοφήσει το άθλιο πειραματόζωο. Μη θαρρείς, λοιπόν, ότι ξεμπέρδεψες! Πρώτον μέχρι τον Αύγουστο έχεις να φας άλλα 55 «προαπαιτούμενα» συν όσαν κρίνουν αναγκαία οι (Θ)εσμοί. Μετά ο Κούλης και επόμενοι θαλαμοφύλακες θα σου λένε: Οι προηγούμενοι φταίνε για το κατάντημα, εμείς προσπαθούμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες.

Η ροζέ φασιστική «αριστερά» εφαρμόζει κάλλιστα τις διαταγές ξένων επιβητόρων της Αποικίας. Για αυτό την βάλανε στο θαλαμοφυλάκιο Μαξίμου. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν, πόσα Μνημόνια θέλεις να φας στο κεφάλι, πόσους από σένα να σκοτώσουν ως ηθικοί αυτουργοί οι ξένοι δυνάστες για να καταλάβεις ηλίθιε, διεφθαρμένε, δια της οθόνης ψεκασμένε όχλε της Γκραικυλίας, πού οδηγεί η υιοθέτηση του εκάστοτε λιγότερα χειρότερου, που πάντα καταντά χείριστο, κι άντε πάλι από την αρχή ο φρικτός κύκλος;


 

15 Ιανουαρίου 2018


Εθνική δυσωδία!

353aΧεστήκανε από τον φόβο τους και βρώμισε όλος ο ντουνιάς! Έβηξε λιγάκι (χειμώνας γαρ) ο «σουλτάνος» Ερντογάν, ο παλιός δυνάστης (400 χρόνια ραγιάδες) και πράτσα - πράτσα, που λέμε στην Θεσσαλία! Πάει να πει τα κάνανε απάνω τους και έντρομοι είπαν: Αφερίμ Εφέντη! Έπειτα διέταξαν τα τωρινά αφεντικά (200 έτη σκλάβοι, 600 το γενικό σύνολο): Εκτός από νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα για φέρετρο (τα χιλιοστά κατά σειρά) τελειώνετε επιτέλους με την Μακεδονία (έτσι την λένε όλοι), βρείτε ένα όνομα γιατί δεν μπορούμε ν’ ασχολούμαστε επ’ άπειρο μαζί σας, έχουμε κι άλλες σοβαρές δουλειές στα Βαλκάνια! Αυτοί με μια φωνή: YES MEN! Ίδια απάντηση και στο θέμα των προσφύγων, που δημιούργησε ο Ιμπεριαλισμός και οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, οι ύπατοι κυριάρχοι της Γκραικυλίας.

Ευκαρία και για τα ντόπια τσιράκια οι ξένες εντολές. Να μανουβράρουν τα εθνικά θέματα προς εσωτερική κατανάλωση ώστε να μείνουν στο θαλαμοφυλάκιο Μαξίμου λίγο ακόμα (γλυκειά η κουτάλα και της ξενόδουλης εξουσίας)! Άκου εθνικά θέματα! Από πότε οι αποικίες έχουν τέτοια; Αυτά προϋποθέτουν ελεύθερο, ανεξάρτητο έθνος- κράτος, που προωθεί τα ζωτικά του συμφέροντα. Ουδέποτε έχει εθνικά θέματα μια αποικία, έστω κι αν τα βαφτίζει έτσι προς φανατισμό του όχλου της. Για να μην ασχολείται με τ’ αληθινά προβλήματα, να μην αγωνίζεται ταξικά για την επίλυσή τους. Πρώτ’ απ΄ όλα με την απόκτηση εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Κάθε αποικία είναι ορντινάτσα των ξένων, αυτών η θέληση και οι γεωπολιτικές πειρατείες επιβάλλονται τάχα ως εθνικό χρέος. Η Γκραικυλία ήταν πάντα πειραματόζωο του καπιταλισμού: Δίκιο είναι τα θέλω του «σουλτάνου»! Αδιάφορο αν την σημαία του κοσμούν μισοφέγγαρα ή αστέρια, δεν κρύβονται οι σβάστικες του φασισμού και της υποτέλειας. Οι φερετζέδες αλλάζουν για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και διαιώνιση της εξουσίας.

353bΑπό την άλλη και τα ξένα αφεντικά έχουν ως εναλλακτικά σενάρια την αξιοποίηση των... εθνικών ζητημάτων, κυρίως του Μακεδονικού, για την προώθηση επόμενου θαλαμοφύλακα στην Γκραικυλία. Μην παραξενευτείτε, αν στις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν στον Ο. Η. Ε. (μην ξεχνάτε: Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών!), στις απανωτές κωλοτούμπες και τεμενάδες... στραμπουλίξει λαιμό ο άνευ Τσίπ(ρ)ας θαλαμοφύλακας και εντός 2018, αφού ολοκληρώσει με αριστερό φερετζέ, όλα όσα αδυνατεί η παραδοσιακή δεξιά, δώσει την καρέκλα στον Κούλη. Καλοβλέπουν οι ξένοι να φορτώσουν στο τρέχον Τσι(π)ράκι τους την επίλυση του Μακεδονικού και την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια, πάει να πει πιο σφικτά δεσμά, χωρίς την μάσκα επιδοτήσεων, και το φθινόπωρο να εγκαταστήσουν Κούλη ατσαλάκωτο στα μάτια του όχλου για την δική του θητεία. Νέα πειράματα!

Σιγά μη δώσουν στην Γκραικυλία πολιτικό άσυλο στους Τούρκους στρατιωτικούς, που κατηγορούνται στην Άγκυρα ως πραξικοπηματίες! Τα περί ελευθερίας, κράτους δικαίου, δίκαιης δίκης (τί φραστικός βαρβαρισμός!) είναι φούμαρα: Τρύπια σημαία, που ανεμίζουν όταν αφορούν άλλα (ανεξάρτητα) κράτη για να... τα συνετίσουν και χονδροειδής αντιπερισπασμός, όταν πρόκειται για την αποικία, για ζήτημα, που οι ντόπιοι τοποτηρητές έχουν λερωμένη φωλιά! Πόσο πιο περίτρανα ν’ αποδειχτεί ότι ο Πρόεδρος των Δεξιώσεων και ο άνευ Τσίπ(ρ)ας θαλαμοφύλακας έδωσαν απάντηση αποστομωτική, έβαλαν στην θέση του τον... αναιδή «σουλτάνο» κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα! Ακούς εκεί να μην δεχθεί να του κουνήσουν διδακτικά το δάχτυλο!

353cΤόλμησε να δώσει πολιτικό άσυλο η αρμόδια υπηρεσία στον έναν από τους οκτώ κατηγορούμενους στην Άγκυρα στρατιωτικούς. Ο Ερντογάν αντέδρασε έντονα ως όφειλε για τα συμφέροντά του, απείλησε θεούς και δαίμονες και αμέσως τα τσιράκια της Γκραικυλίας, πήραν πίσω την απόφαση με ανόητα δικονομικά τερτίπια, γύρισαν στο μπαλαούρο τον εν λόγω αξιωματικό. Πάγωσε η υπόθεση και για τους άλλους. Ψάχνουν τώρα κάποιο ευφυές (διάβαζε: Παπατζίδικο) «κολπάκι» και για να μην τους εκδώσουν στην γείτονα χώρα αλλά και να μην τους δώσουν πολιτικό άσυλο. Για αυτό περίσεψε η υποκρισία και η ανοησία στις δηλώσεις των πολιτικών και στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.). Μια ζωή ανειδίκευτοι, κουτοπόνηροι παπατζίδες, νομίζουν ότι δουλεύουν... αφελείς, αλλά τελικά πληρώνουν με τόκο την ξένη νύφη:

Να δικαστούν στην Γκραικυλία οι αξιωματικοί, να αθωωθούν αλλά να μην πάρουν άσυλο. Να τρενάρεται δικανικά η υπόθεση. Ποιος θυμάται, σε πέντε χρόνια! Να μη δώσουν άσυλο, αλλά να κάνουν τα στραβά μάτια, να τους διευκολύνουν να φύγουν, όπου επιθυμούν. Να τους εκδώσουν σε άλλη χώρα κι από εκεί στον Ερντογάν. Αυτό μάλιστα! Γκραιυκλία και προδοσία είναι αδέλφια δίδυμα! Όπως ξεπούλησαν και τον φίλο τους Οτσαλάν! ΠΑΣΟΚ ήταν τότε ο θαλαμοφύλακας (με μαυροπράσινο φερετζέ), ΠΑΣΟΚ και σήμερα (με μαυροροζέ). Στην αποικία νόμος είναι το δίκιο του ξένου επιβήτορα! Ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία, αξιοπρέπεια; Μπούρδες μπροστά στο πάθος του πολιτικού τσγλανισμού κατσιαπλιάδων να μείνουν έστω δυο μέρες στην υπηρεσία των ξένων τους γαμι@δ@ν! Αν μπορούσαν να πάρουν την καρέκλα στον τάφο τους!

353dΑλλά το όσκαρ γελοιότητας και χυδαιότητας πάρνει πάλι η υπόθεση Μακεδονία. Η γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων η μοιρασμένη σε τρία κράτη. Δυο ανεξάρτητα και μία αποικία! Από το πουθενά τέθηκε Μακεδονικό. Κάθε όχλος έχει δικαίωμα να λέγεται, όπως θέλει! Το γελοίο έγκειται στο ότι η αναθέρμανση του Μακεδονικού γίνεται αιτία εθνικοπατριωτικής μαστούρας! Δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη! Τυχάρπαστοι πολιτικοί, ξεπέρασαν το γελοίο και το τραγικό προτείνοντας ονόματα στην FYROMία! Να την λένε Μοιρία! Όχι, Δακία! Μακεδονία αλλά στα Σλάβικα! Αυτό! Βολεύει για εσωτερική και εξωτερική κατανάλωση. Οι Γκραικύλοι θα στραμπουλάνε γλώσσα στο βαρβαρόφωνο: Μακεντονίτσκτσγκα κι οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές θα κάνουν την δουλειά τους στην Macedonia!

Ουδείς ενδιαφέρεται για τα βαφτίσια της ήδη αναγνωρισμένης, πλην Γκραικυλίας, Μακεδονίας, ούτε αν δοθεί άσυλο στους Τούρκους αξιωματικούς, όταν κάνουν Πάσχα οι καρχαρίες της Μεσογείου. Χιλιάδες πνίγονται να πάνε στον παράδεισο της «Δύσης». Όσοι γλυτώνουν πέφτουν στα σκυλόψαρα ξηράς. Χάνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης του Αιγαίου. Όλοι άξιοι της μοίρας, που μόνοι χτίζουμε! Συνένοχοι στο κατάντημά μας. Αντί να χύσουν αίμα ν’ ανθίσει το λουλούδι της προκοπής στις πατρίδες τους, έρχονται στα σκλαβοπάζαρα της Δύσης. Αντί να ενωθούν, να βάλουν ταφόπλακα στις πειρατείες των φονιάδων των λαών Αμερικάνων, αντί να σαρώσουν, να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στην «Δύση», στον νεκροθάφτη της ανθρωπότητας, στην μήτρα του καινούριου πιθήκου. Αντί να αναστήσουν την μάνα του πολιτισμού Ανατολή... Μόνο ένας απάντηση θα δώσει, θα βρει λύση στο οικουμενικό αδιέξοδο. Θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του! Ο Πατέρας Πόλεμος! Οσονούπω και άμποτε! Και τότε, όμως, η Γκραικυλία δεν θα ξαναγίνει Ελλάδα, όσο ο όχλος της δεν ξυπνά. Καθένας, όπως στρώνει κοιμάται... Αν δεν τον ενοχλεί η εθνική δυσωδία...


 

04 Ιανουαρίου 2018


Ο θρίαμβος του Ερντογάν

news352aΜοιάζει να είναι στην «φύση» του διεφθαρμένου, ηλίθιου ραγιά να τον φτύνουν και να λέει δήθεν αδιάφορα: Δεν βαριέσαι, ψιχαλίζει πάλι! Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, όταν δεν συμφωνεί με τις ανιστόρητες φαντασιώσεις και μεσιανικές απόψεις του! Με ψέμματα χοντροειδή, εξώφθαλμες διαστρεβλώσεις, συκοφαντίες χυδαίες και χίλια δυο άλλα ποταπά, κουτοπόνηρα τερτίπια καμώνεται ότι δεν τρέχει τίποτα στην «γειτονιά», ότι εκ θεού (ανύπαρκτου) έχει πάντα δίκιο, είναι της ιστορίας περιούσιος και ας τον έχει αυτή τώρα πια χεσμένο, ο άνευ μάχης μόνιμος νικητής! Στρουθοκάμηλος! Το κεφάλι βαθιά στην άμμο της αδράνειας και της γελοιότητας κι ας βρυχώνται ήδη φρικιαστικάτα λιοντάρια νέων αιματηρών πολεμικών πειρατειών.

Αν και Τούρκος, έκανε ρωμαϊκό θρίαμβο στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν! Τους πήρε τα σώβρακα - που λέει η λαϊκή θυμοσοφία. Απέδειξε έμπρακτα ποιός και πώς κάνει αποτελεσματικό παιχνίδι επιβεβαιώνοντας συνωμοσιολόγες Κασσάνδρες, που παλαιόθεν λέμε: Όλους τους φασουλήδες, που παριστάνουν τους ηγέτες της Δύσης, αν στίψεις, μισό Πούτιν ή Ερντογάν δεν θα βγάλεις! Είναι αμφότεροι μετριότατοι με κριτήρια ιστορικών χαρισματικών ηγετών, αλλά σήμερα στο κοπάδι των ανίκανων κι ατζαμήδων, πλην καλοπληρωμένων πρακτόρων του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Τί κι αν στις Διπλωματικές Σχολές του ντουνιά διδάσκονται κιόλας ως περιζήτητο μάθημα, αρνητικής, αφελούς, ολέθριας εξωτερικής πολιτικής τα συμβάντα στο μέγαρο της Προεδρίας των Δεξιώσεων (Π.τ. Δ.), συγνώμη Προεδρίας της Δημοκρατίας! Αυτοί πάντως κατά κράτος νικήσανε. Τον απεκάλεσαν τάχα περιφρονητικά «σουλτάνο» και καθάρισαν!

Ένοιωσαν εθνικά περήφανοι σκλάβοι! Αν είχαν έστω ίχνος τσίπας, αισθητικής και αξιοπρέπειας, θα απέφευγαν, όπως ο διάβολος το λιβάνι, την σκληρή αυτή λέξη, που παραπέμπει σε 400 χρόνια σκλαβιάς. Την ξεστόμισαν, όμως, ελαφρά τη καρδία και καμαρωτοί, γιατί είναι άλλα 200 χρόνια σκλάβοι του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και της βάρβαρης φασιστικής Δύσης. Ο Γκραικύλος θέλει τον «σουλτάνο» του! Δεν είναι λίγο να σου επιτρέπουν να έχεις απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα να διαλέγεις αφέντη! Σουλτάνος, Σερίφης ή Φύρερ; Πεμππουσία του news352b«ελληνικού κράτους», που ποτέ δεν υπήρξε στην ιστορία, από την αρχαιότητα ως σήμερα. Πολιτιστικό μόνο λουλούδι ο Ελληνισμός, για αυτό επιβιώνει ως τις μέρες μας. Υπερέβη την αποικία Γκραικυλία, το άθλιο προτεκτοράτο και φρικτό πειραματόζωο, που δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητη, ελεύθερη οντότητα. «Ερρέτω το κράτος αυτό. Τοιούτο κράτος θα ήτο εμπαγμός της Ιστορίας» - φωνάζει ο Δημήτριος Γούναρης στον Γεώργιο Θεοτόκη στην Βουλή του 1903! Ποια εθνικά συμφέροντα και με ποιον τρόπο να υπερασίσουν; Τους χρησιμοποιούν τα ξένα αφεντικά να μανουβράρουν την ισχυρή περιφερειακή δύναμη Τουρκία, που σε αντίθεση με την Γκραικυλία είναι ανεξάρτητο κράτος, προπαντός σοβαρό και με δυναμικούς μηχανισμούς εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών του συμφερόντων.

Δεν μας εντυπωσιάζουν οι χειρισμοί του Π. τ. Δ. (Προέδρου των Δεξιώσεων) στο εθιμοτυπικό καλωσόρισμα του «Σουλτάνου» υπό την πολιτική αιγίδα (ας μην πω: την βλακεία - και γίνω πικρόχολος!) της κυβέρνησης του άνευ Τσίπ(ρ)ας θαλαμοφύλακα Γκραικυλίας. Ήταν κλασικό δείγμα γραφής των μεταλλαγμένων αναθεωρητών του «Κ.Κ.Ε. εσωτερικού», εκ γενετής πουλημένων, αλλά και κάποιων τότε αντιπάλων τους, κατόπιν μεταλλαγμένων ΠΑΣΟΚων και τώρα ΣΥΡΥΖΑίων στο Υπουργείο Εξωτερικών γκαφών και μειοδοσιών. Τί περιμένατε από την τυχοδιωκτική σύμπραξη του ιδεολογικού καθοδηγητή της «αριστερή φράξιας» στην σύγκρουση, που έλαβε χώρα μετά το 1980 στις γραμμές του Κ.Κ.Ε., και των αναθεωρητών του Μαρξισμού - Λενινισμού, που από τότε λειτουργούσαν ως πράκτορες του Κεφαλαίου μέσα στο Κομμουνιστικό Κίνημα;

Δεν είναι αμέτοχος, δεν αθωώνεται ο Π. τ. Δ., είναι πρωταγωνιστής, αλλά φαίνεται ότι αλλού ανήκει, εξ αδιαιρέτου κατέχεται η ηθική αυτουργία του Βατερλώ για το οποίο καγχάζει η παγκόσμια διπλωματία. Αφού βαυκαλίζονται ότι η Γκραικυλία είναι πόρτα της νεοναζιστικής Ευρώπης, του Δ’ Γερμανικού Ράιχ, για την Τουρκία, κάλεσαν τον ηγέτη της να τον νουθετήσουν με πατρικό, δασκαλίστικο τρόπο, να του κουνήσουν το δάκτυλο, όπως το κουνάνε σε αυτούς τα ξένα αφεντικά τους την εποχή των Μνημονίων. Μα δεν μας διαβάζουν, να ξεστραβωθούνε; Πόσο καιρό γράφουμε ότι η ισχυρή περιφερειακή δήναμη Τουρκία το τελευταίο, που επιθυμεί, είναι να μπει στην καταρρέουσα Ευρώπη, στο Δ’ Ράιχ, ότι μόνο μανουβράρει για να προωθεί τα γεωπολιτικά της συμφέροντα και για να κερδίζει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μπαξίσι;

news352cΠόσο σοβαρό κράτος είναι η Τουρκία φαίνεται στο πώς χειρίζεται τους έσχατους τυχοδιωκτισμούς του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού: Ισλαμικό κράτος, Συρία, Ιράκ και Κουρδιστάν. Ρισκάρει, παίζει με τις μεγάλες δυνάμεις επικίνδυνα, προσπαθεί μακρόπνοα με κάθε μέσο να προωθεί τα συμφέροντά της. Εκμεταλλεύεται ιστορικές ετερογονίες, κυρίως αυτές! Για παράδειγμα, φαίνεται ότι θεωρεί πως το προσφυγικό κύμα είναι η καλή της ευκαιρία μακροπρόθεσμα να... λύσει το θέμα των νησιών του Αιγαίου για πάρτι της, τώρα, που η άλλη όχθη του Αιγαίου δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο, είναι σκλαβάκι του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ, με εποπτεία του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Το γράψαμε και αυτό... πατριώτες της Αποικίας, διαβάστε το, για να μην κλαίτε, ως συνήθως, εκ των υστέρων!

Αλλά στην Γκραικυλία θαρρούνε ότι δέσανε γερά τον γάιδαρο, ότι ο «Σουλτάνος» κι η Άγκυρα καίγονται να γίνουν «Βρυξέλλα». Άρα η Αποικία μπορεί να παίξει ρόλο νταβατζή για την επίτευξη του στόχου. Να γιατί σε τυπική παρλαπίπα, που γίνεται για να πάρουν εικόνα οι τηλεοράσεις, ο «δικός» μας έκανε κήρυγμα σαν φανατικός καλόγερος για την Συνθήκη της Λωζάνης και άλλα διπλωματικά επίμαχα δίνοντας διεθνές βήμα στον «εχθρό» μας, για ανέλπιστο θρίαμβο. Δεν ματάγινε 45 λεπτά της ώρας διπλωματική τσόντα. Τσάμπα τα ξένα αφεντικά την ετοίμασαν; Ξύπνιος ο «σουλτάνος» άδραξε την ευκαιρία. Είθισται, πριν από επισκέψεις ξένων ηγετών να βάζουν πράκτορα, που το παίζει δημοσιογράφος ή αντιστρόφως, και να παίρνει βαρύγδουπη τηλεοπτική συνέντευξη. Κοινοτοπίες για κατανάλωση του όχλου!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο υπάλληλος του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού μια μέρα πριν την επίσκεψη ρώτησε στην «συνέντευξη» για την Συνθήκη της Λωζάνης. Θα ήταν χαζός ο Ερντογάν, να μην παίξει το χαρτί! Πέναλτι ή αυτογκόλ; Στημένο ματς από τους ξένους επιβήτορες τη συνενοχή ντόπιων παπαγάλων. Νόμισαν, τους υπέβαλαν, ότι είναι χρυσή ευκαιρία να ταπεινώσουν τον Ερντογάν. Πήγαν για μαλί, βγήκανε κουρεμένοι! Μην περιμένετε σχολιασμό για το Βατερλώ της Γκραικυλίας. Δεν παίζουμε το παιχνίδι τους! Σας αποκαλύπτουμε τον μηχανισμό, τους στόχους, τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, τα γεωπολιτικά αποτελέσματα. Κανά δυο «πενιές», από όσα παλαιόθεν σχολιάζουμε, τα θυμίζουμε σε νέους αναγνώστες της μεγάλης μας παρέας.

news352dΈχει μεγάλα διπλωματικά προβλήματα η Συνθήκη της Λωζάνης και ιστορικές ανακολουθίες. Κοντεύει αιώνας από τότε! Ίδια η κατάσταση στα Βαλκάνια, στην Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη και στην Ασία; Πώς αλλάζουν όλες οι συνθήκες, όπως και της Λωζάνης; Μόνο με μεγάλο πόλεμο, φυσικά, που έρχεται βαρβάτος. Τον προετοιμάζει η Δύση ληστεύοντας τους λαούς, καταστρέφοντας το περιβάλλον. Με αίμα θα υπογραφούν και οι νέες συνθήκες. Δυστυχώς, η Γκραικυλία ως σκλάβα κι εν υπνώσει, θα μείνει εκτός νυμφώνος και σ’ αυτές. Παντοτινή αποικία. Πώς τα λύνει όλα η Συνθήκη της Λωζάνης; Δεν είναι υπαίτια για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, δεν βρίθει ασαφειών στο δίκιο της θάλασσας, στην υφαλοκρηπίδα νησιών και άλλα καυτά θέματα, που δεν κρύβονται;

Πού να ήξεραν πριν από έναν αιώνα, ότι θα αποκτούσαν γεωπολιτική, οικονομική αξία ασήμαντοι βράχοι στο Αιγαίο, νησάκια και βραχονησίδες; Και νησιά ήταν τότε άνευ σημασίας και δεν αναφέρεται καθαρά στην Συνθήκη της Λωζάνης πού ανήκουν. Αποτυπώθηκε το δίκιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε αυτήν; Θα γίνει στον Γ’ Πόλεμο! Γιατί τέθηκε από την Γκραικυλία άγαρμπα και μπουνταλάδικα ζήτημα Συνθήκης της Λωζάνης; Τί Κοζάνη, τί Λωζάνη; Όλα έχουν κόστος. Σαν να μην έφθανε αυτό ο Πρόεδρος των Δεξιώσεων, ως έγκριτος νομικός, έθεσε από παραδρομή, είτε για να πουλήσει πνεύμα, ή γιατί του ξέφυγε, μάλλον και για τα τρία, ζητημα νομικής ερμηνείας της Λωζάνης. Τί άλλο να έκανε ο Ερντογάν; Υπήρξε μεγαλύτερη δικαίωσή του; Δεν παίζονται οι άνθρωποι! Μακράν και με παράσημα οι πρώτοι των πρώτων! Να τους εμπιστευτείς τυφλά τα παιδιά σου...


 

15 Δεκεμβρίου 2017


Γκραικύλοι φονιάδες των λαών;

news351aΈνας σκοτεινός, αμφιλεγόμενος νταβατζής –συγνώμη μεσάζοντας- κάτι απόρρητα έγγραφα, που δεν είναι διαβαθμισμένα, αλλά και ίσως να έχουν «πειραχτεί», κάποια κομματόσκυλα, που ούτε σακούλα με σκουπίδια να την πάνε στον δημοτικό κάδο μπορείς να τα εμπιστευτείς, μπόλικη παπαρολογία, κάτι εκατομμύρια δολάρια από το αίμα λαών της οικουμένης, κελεμπίες από τα κράτη δολοφόνοι, παραρτήματα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, αναμεμειγμένα όλα με περισπούδαστες αναλύσεις ή εξυπνακίστικο χαβαλέ –διαλέγετε και παίρνετε- στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) και Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media)... Και πέτυχε ο μουσακάς του αποπροσανατολισμού του πολλαπλώς ηλίθιου, διεφθαρμένου δια οθόνης ψεκασμένου όχλου! Πατροπαράδοτη συνταγή GREEK MOUSAKA, made in U.S.A.! Κατά την προσφιλή συνήθεια και την επαναστατική συνέπεια θα αποκαλύψουμε όσα κρύβουν οι άλλοι. Έναν ακόμα, ίσως τον πιο χυδαίο ρόλο, που παίζει η αποικία Γκραικυλία στην παγκόσμια σκηνή. Δανειζόμαστε όνομα από τον κόσμο της πρέζας: Βαποράκι όπλων και πυρομαχικών για να σκοτώνονται οι λαοί.

Όχι μόνο τώρα, που έσκασε η υπόθεση Σαουδική Αραβία, αλλά ανέκαθεν! Για να προσδιορίσουμε στην σύγχρονη ιστορία, αφότου η χώρα ξανασκλαβώθηκε το 1944 από τους Αγγλοαμερικάνους. Προς δόξα του αρχαίου πνεύματος! Διότι ως γνωστόν «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»! Πάντα οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι κρατούσαν γεωπολιτικά προσχήματα στις ανά τον κόσμο πειρατείες. Φερετζέδες προέκυπταν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εγκληματιών (Ο.Η.Ε.) κι άλλα ίδιου φυράματος φόρα! Πώς το κάνουν με το περιβάλλον; Εγώ με την βιομηχανία ρυπαίνω την γη κατά 180% από ό,τι δικαιούμε! Έλα εδώ Νιγηρία, - τυχαίο κράτος- εφόσον δεν έχεις βιομηχανία και ρυπαίνεις μόνο 30% από όσο σου αναλογεί (φρίκη!!), δώσε το υπόλοιπο 70% - λέει ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός- να το καλύψω και πάρε ελεημοσύνη κάποια εκατομμύρια δολάρια.

news351bΠοσοστολογούν τον χαμό του πλανήτη! Αλλά δεν στεναχωριόμαστε! Με καλπασμό πλησιάζει η εκδίκηση της μάνας Φύσης και είμαστε σφόδρα ευτυχείς για αυτό. Να ζούμε μόνο να την χαρούμε, ως οπαδοί της δημιουργικής καταστροφής! Νομίζουν οι ηλίθιοι, ότι θα βάλουν σύνορα στον ουρανό, το υπέδαφος, την θάλασσα, τα ποτάμια, όπως οι πρόγονοί τους γελαδάρηδες συρματώνανε απέραντα χωράφια, που κλέψανε δολοφονώντας εκατομμύρια ντόπιων Αμερικάνων, που αποκάλεσαν Ινδιάνους. Τί άλλο από ηλίθιοι και βάρβαροι γελαδάρηδες κατοικούν στις Η.Π.Α., που έχουν και τεχνολογία στα χέρια για να καταστρέψουν πιο εύκολα και ολοκληρωτικά την γη; Πόσο παραστατικά, προδρομικά το εκφράζει ο Όσκαρ Ουάιλντ: «Η Αμερική είναι η μόνη χώρα, που πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς να περάσει από τον πολιτισμό».

Κάτι ανάλογο γίνεται με τα οπλικά συστήματα. Για να ξεπεράσει ο Ιμπεριαλισμός περιορισμούς για τα μάτια του κόσμου, επιλέγει τις υποτελείς χώρες ώστε να κάνει καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και προσοδοφόρα, κρυφά τις βρώμικες δουλειές. Για παράδειγμα έχει κράτη δολοφόνους, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ. Μην πιάσουμε την κουβέντα ποιος «κυβερνά» τις Η.Π.Α., το Αμερικάνικο ή το Εβραϊκό Κεφάλαιο; Η απάντηση είναι Στρατιωτικό - Βιομηχανικό Σύμπλεγμα! Τώρα ξυπνήσανε και ψιθυρίζουν ότι η Γκραικυλία ήταν μέγας διάδρομος να περνάνε αμερικάνικα όπλα, που πήγαιναν στο Ισλαμικό κράτος (ISIS); Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο έφτιαξαν, χρηματοδότησαν, εξόπλισαν (εξοπλίζουν ως σήμερα) τον ISIS. Πάντοτε η υποτελής χώρα μας έπαιζε βασικό ρόλο στο λαθρεμπόριο όπλων προς ματωμένες περιοχές, όπου υπήρχε ο φερετζές του εμπάργκο όπλων του Ο.Η.Ε. (Μη διαβάζετε λάθος τα αρχικά! Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών)! Ξεχάσατε το πανηγύρι με την διάλυση και τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας;

Αυτά θέλουν να σου κρύψουν με τον θόρυβο για τα όπλα της Σαουδικής Αραβίας. Κάπου έσπασε προσωρινά το σκοινί, προφανώς δεν τα βρήκανε στις μίζες, έγιναν αποκαλύψεις και προσπαθούν με μανούβρες ν’ αποκαταστήσουν το προσοδοφόρο κρατικό λαθρεμπόριο όπλων. Συναμα είναι και ευκαιρία για ένα ακόμα πείραμα αποπροσανατολισμού του όχλου. Αξιοποιούν την υπόθεση να τον ταΐσουν σανό, να κάνουν αντιπερισπασμό για νέα μέτρα για φέρετρο πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, έτσι όπως γίνεται η κουβέντα για την υπόθεση των όπλων στην news351cΣαουδική Αραβία, που δεν πουλήθηκαν και άκουσον – άκουσον, στερήθηκε ο κρατικός κορβανάς, τώρα, που περνάει κρίση! Να δίνει η Γκραικυλία όπλα να σκοτώνονται οι λαοί για να βγάζει το μπαξίσι της! Τέτοια φρίκη, χυδαιότητα! Ας συνοψίσουμε αυτά, που σου κρύβουν πουλώντας σου κουτόχορτο:

•   Το άθλιο προτεκτοράτο και φρικτό πειραματόζωο Γκραικυλία είναι μεγάλο υποκατάστημα πώλησης όπλων των φονιάδων των λαών Αμερικάνων και δεν θα μπορούσε να γίνει εξαίρεση στον ISIS. Είναι πολλά τα λεφτά κι εμείς σκλάβοι συνένοχοι! Αναρωτιόμαστε ως συωμοσιολογούσες Κασσάνδρες: Τί τζίρος γίνεται με πιο... έξυπνα όπλα, ίσως μικρά πυρηνικά, που ντανιάζουν οι Η.Π.Α. σε βάσεις, κυρίως στην κούφια Σούδα; Ποιος ελέγχει την κατάσταση; Διάφοροι θαλαμοφύλακες, που χρίζουν οι ξένοι πρωθυπουργούς;

•   Πόλεμος στην Υεμένη, εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί. Ο Ο.Η.Ε. (μην ξεχνάτε τα αρχικά!) περιορίζει τις Η.Π.Α. να διαθέτουν οπλικά συστήματα. Άλλο φρικτό κολπάκι: Κάθε χώρα, που παίρνει όπλα από τους φονιάδες των λαών, έχει δέσμευση να μην τα διαθέτει αλλού χωρίς αμερικάνικη άδεια εξαγωγής. Η Σαουδική Αραβία έχει ξεπουλήσει όλες τις φονικές βόμβες ΜΚ 82 και ΜΚ 83 για τους τάφους της Υεμένης! «Από μηχανή θεός» -μην ξεχνάμε το αρχαίο πνεύμα αθάνατο!- η Γκραικυλία δίνει διαθέσιμά της, κυρίως ληγμένα, μην τυχόν γλυτώσει ανθρωπάκος στην μαρτυρική Υεμένη και αλλού όπου κάνει τις δουλειές του Ιμπεριαλισμού το κράτος δολοφόνος Σαουδική Αραβία. Γκραικύλοι φονιάδες των λαών!

•   Ενώ όλα ήταν έτοιμα –σύμφωνα με έγκυρη στρατιωτική πηγή- έμεναν μόνο οι τζίφρες, έσκασε η βόμβα: Πόσα θα είναι τα κομμάτια, εκατό, διακόσιες ή τριακόσιες χιλιάδες; Ας κάνουμε ένα χαρτί για 100.000 και ας διοχετεύσουμε 300.000 – είπε κάποιο ιμπεριαλιστικό πουλάκι έξυπνο. Τα άλλα θα πήγαιναν στον ISIS; Δεν γνωρίζουμε, αλλά το… μαρούλι άφθονο κι… αφορολόγητο! Πρώτη φορά; Τα χαρτιά είναι εικονικά! Να υπάρχουν για τον δρόμο! Και για να θολώνονται τα νερά θα γίνει «μπάσταρδη» συμφωνία: Διακρατική με μεσάζοντα. Αυτά κι άλλα συνιστούν παλιά πρακτική νόμιμου λαθρεμπόριου όπλων. Έτσι «κολομπάρεψαν» -που λέμε στην λαϊκή μα τόσο σοφή γλώσσα- την υπόθεση, πλην αναπάντεχα κόλλησε στην αλληλογραφία εμπλεκομένων κρατών – μεσάζοντα - διακρατικών συμφωνιών. Τεράστιο το άνοιγμα μεταξύ εκατό χιλιάδων και τριακοσίων χιλιάδων βομβών.

news351d•   Το πιο σημαντικό –έλεγε η έγκυρη στρατιωτική πηγή- είναι ότι τέθηκε επί τάπητος ζήτημα πληρωμής των όπλων και των σχετικών μιζών. Ποιος, πού, πώς; Η πρώτη διαφωνία ήταν για το τελικό ποσόν. Η δεύτερη, ποιος θα πάρει και πώς το μπαγιώκο. Πανέξυπνο πουλάκι είχε φαεινή ιδέα να κατατεθούν τα λεφτά σε άσχετο τραπεζικό λογαριασμό κι από εκεί στα μουγγά να γίνει η διανομή παχυλών μιζών σε κρατικούς πολιτικούς παράγοντες εμπλεκομένων χωρών. Εκεί έγινε ο μεγάλος χαμός, πλην τα στόματα είναι κλειστά!

Καταλάβατε τώρα πώς παίχτηκε το εν λόγο παιχνιδάκι και τί σου κρύβουν με τον κουρνιαχτό δηλώσεων, κοινοβουλευτικών συζητήσεων και άλλων για το θεαθήναι διαξιφισμών; Το κερασάκι στην τούρτα από την ίδια έγκυρη στρατιωτική πηγή: Για να καταλάβετε πόσο βρώμικη είναι η υπόθεση (και δεν είναι η μοναδική, ούτε η πιο σπουδαία, αποτελούν ρουτίνα τέτοιες μεθοδεύσεις), αρκεί μια επίσημη δήλωση της Σαουδικής Αραβίας για το τί συνέβη με τα εν λόγω ΜΚ 82 και ΜΚ 83, να λήξει το ζήτημα, αρκεί οι δυο πλευρές να δημοσιεύσουν τα υπογεγραμμένα έγγραφα. Άτοπον! Να χαλάσουν την πιάτσα της χρυσοφόρας νόμιμης λαθρεμπορίας όπλων; Δεν είναι δυνατόν η Σαουδική Αραβία να παραδεχθεί εγγράφως ότι πουλάει όπλα σε εμπόλεμες περιοχές, όπου υπάρχει εμπάργκο, ότι εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο της Υεμένης. Δεν το επιτρέπει η συνήθη διπλωματική υποκρισία!

Οι αρμόδιοι λένε ότι είναι τα έγγραφα διαβαθμισμένα, τα είδαν μόνο βουλευτές της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Σιγά τα απόρρητα! Έτσι βαφτίζουν στις ένοπλες δυνάμεις το χαρτομάνι τους, ακόμα και της σίτισης φαντάρων, όχι μόνο από ευθυνοφοβία, αλλά και για να γίνεται αθόρυβα κάθε ύποπτο παιχνίδι. Εκ πείρας το λέμε: Μόνα απόρρητα έγγραφα τα επιχειρησιακά σχέδια. Κι αυτά πρέπει περιοδικά ν΄ αλλάζουν για να μένουν διαβαθμισμένα. Στον αιώνα των δορυφόρων δεν υπάρχουν απόρρητα. Εκτός από αυτά (στην Γκραικυλία σχεδόν όλα), που βαφτίζονται έτσι να καλύπτονται οι μεγάλες δουλειές. Και οι νοούντες, νοήτωσαν!

-------------

Υ. Γ. Για την εικονογράφηση, ένα ακόμα μικρό αφιέρωμα στην πολιτική γελοιογραφία, αυτήν την φορά στον Γιάννη Ιωάννου από την «Εφημερίδα των Συντακτών».


 

04 Δεκεμβρίου 2017


Στο προτεκτοράτο της μα@@κίας νο 10

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής; Πλημμύρισε η μεγίστη βλακεία των μπαζωμένων ρεμάτων! Τί να πεις σε όσους χάθηκαν και στους άλλους, που χάσανε το βιος; Τις άπειρες ηλιθιότητες, που ξεστομίζουν στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) βαποράκια, κατ΄ ευφημισμό δημοσιογράφοι; Καλά να πάθουμε! Τέτοιοι, που είμαστε! Έχουμε και τις πλημμύρες, που μας αξίζουν! Μια ακόμα φορά όλοι, ανεξαιρέτως, συνένοχοι στο κατάντημά μας. Κάνανε ενός λεπτού σιγή στο Καραΐσκάκη στον αγώνα Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό. Επιδεικτικά καθίσαμε στην θέση μας, να μη νομιμοποιήσουμε την εγκληματική βλακεία των μπαζωμένων ρεμάτων και του πολέμου προς την μητέρα Φύση. Προτιμήσαμε το άσμα του πατριάρχη Μάρκου Βαμβακάρη «Η πλημμύρα», όταν το τραγούδι ήταν το μελωδικό χρονογράφημα της ζωής κι όχι κολαούζος της ποικίλης καταναλωτικής σαβούρας, που σερβίρει ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός επενδύοντας ιδιαίτερα στην καταστροφή:

 

news350a«Με τη φετινή πλημμύρα, όρη και βουνά επήρα
είδα μάνα να φωνάζει, και βαρειά ν’ αναστενάζει.
        - Το μωρό, το μικρό, το παιδί μου
       σώσε μου το και πάρ’ τη ζωή μου!
Έπεσα για να το σώσω, κόντεψα να μη γλιτώσω.
Με παράσυρε το ρέμα, μάνα μου δεν είναι ψέμα.
       - Γεια σου Μάρκο μου ντερβίση!
Μέσ’ το ρέμα κολυμπούσα, να το σώσω δεν μπορούσα.
Μόλις βγήκα στη στεριά δυο παιδιά και μια γριά.
Σ’ ένα δέντρ’ ανεβασμένοι, εγλυτώσαν οι καϋμένοι.
Περιστέρι και Μοσχάτο, τα `καν’ όλα άνω κάτω,
Καμίνια και Αγιά Σωτήρα, τα `πνιξ’ όλα η πλημμύρα».

 

Τί άλλαξε από το 1934, που γράφτηκε, για την πλημμύρα εκείνης της χρονιάς, όπως την περιγράφει ο Μάρκος και η Μαρίτσα Πανδρά; Τίποτα απολύτως, χειροτέρεψαν όλα! Μόνη αλλαγή η μαζική ηλιθιότητα! Άλλο πάλι αυτό! Καταστροφή σε απευθείας μετάδοση, με κάμερες, φτηνιάρικη θλίψη για τους βολεμένους στους καναπέδες. Δεν υπάρχει εισαγγελέας να απαγορεύσει την πρόσβαση Μ.Μ.Ε. σε ακτίνα χιλιομέτρου από κάθε τραγικό συμβάν και η μόνη έγκυρη ενημέρωση να βγαίνει κάθε μισή ώρα από αρμόδιους στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Δεν καταλαβαίνουμε, πότε προλαβαίνουν οι Αρχές να κάνουν διάσωση και άλλα κοινωνικά έργα, όταν παίρνουν παρτούζα τα τηλεοπτικά βοθροκάναλα!

Τί αξία έχει το κοινωνικό έργο, μπρος στην τρομοκράτηση του όχλου; Καταστροφή σε απευθείας μετάδοση με πλημμύρα χυδαίων διαφημίσεων. Και τί φρασεολογία; Στις 20 λέξεις οι πέντε είναι θεομηνία! Μόλις πέσει βροχούλα στα μπαζωμένα ρέματα γίνεται... δευτέρα παρουσία. Έπειτα ακούς με κάθε γεγονός: Σοκαριστικό, συνταρακτικό, θρήνος, τραγωδία! Κι ο κύκλος κλείνει με μοναδικές ερωτήσεις. Πάνε τα πιθηκάκια, που παριστάνουν δημοσιογράφους στην κηδεία θυμάτων και ρωτάνε περισπούδαστα; Πώς νοιώθετε (που θάβετε τον γιο σας); Άφατη χαρά!- περιμένουν ν΄ ακούσουν την απάντηση;

 

* * *


news350bΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ διεξήχθησαν και είχαμε μεγάλη σκασίλα να μάθουμε πώς θα πλασαριστούν όλοι οι αποτυχημένοι σωτήρες, παυθέντες και μη συνταξιοδοτηθέντες από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο μετηλάγην εις ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά επειδή και ο τελευταίος τελειώνει οσονούπω, έπαιξε κατά κάλλιστο τρόπο τον ρόλο, που του ανάθεσαν τα ξένα αφεντικά, το σύστημα εξουσίας κάνει τα κουμάντα για διάδοχες καταστάσεις στο θαλαμοφυλάκειο της Γκραικυλίας! Δεν θα ήμασταν συνωμοσιολόγες Κασσάνδρες, αν δεν σας λέγαμε τί παίζει προσεχώς! Ο Αμερικανικός Ιμπεριαλισμός και τα τσιράκια του στρώνουν το έδαφος, πάλι με την θεωρία των εναλλακτικών σεναρίων.

Αφήνει να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο πολλά άλογα στον στίβο με τα γιουσουφάκια της εξάρτησης και της σκλαβιάς και όποιο επικρατήσει, φυσικά πάντα με την ξένη επιφοίτηση! Μετά τον άνευ Τσίπ(ρ)ας δοσίλογο φαίνεται ότι έρχεται η σειρά του Κούλη να κάνει θητεία θαλαμοφύλακα στου Μαξίμου. Μετά Κούλη προετοιμάζουν το έδαφος για το ποιοι θα πάρουν το δακτυλίδι στην Αποικία. Στην καθαρή Δεξιά θα παίξουν ο Κώστας Καραμανλής (τζούνιορ) και ο Κώστας Μπακογιάννης. Τζάμπα θαρρείτε στήθηκε το παραμύθι της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη από τα ξένα αφεντικά; Θα βγάλουν κι άλλους, πολλούς λαγούς από το... καπέλο τους οι ξένοι επικυρίαρχοι. Α, ναμην το ξεχάσω και λέτε μετά ότι δεν σας ενημέρωσα: Γνωστή τηλεπαρουσιάστρια στα ως άνω εναλλακτικά σενάρια προπονείται (όχι πάντως από την... CIA) ως μέλλουσα κυρία πρωθυπουργού (θαλαμοφύλακα)! Στην άλλη όχθη του δικομματισμού τ΄ αφεντικά εκτιμούν ότι με τόσα φρικτά οικονομικά μέτρα, που πήρε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν θα βρει την ψήφο του. Για αυτό προετοίμασαν το Τσι(π)ράκι τους, να πάρει με το παραμύθι της αριστεράς τα σκληρά μέτρα, που δεν θα τολμούσε άλλος, και να τον στείλουν στον διάβολο, αν δεν μπορεί να επιβιώσει πολιτικά, που είναι το πιο πιθανό.

Τί πιο εύκολο στην άλλη, την πιο σκληρή, λόγω αριστερού φερετζέ, Δεξιά, να γίνει μια ακόμα μετάλλαξη ΠΑΣΟΚικής υφής. Έτσι τα ξένα αφεντικά μαζέψανε όλα τα γκρουπούσκουλα, τα λιμά του ΠΑΣΟΚ, να συγκροτήσουν νέο πολιτικό φορέα, δέος αντίπαλο στην Ν.Δ. Στους δυο Κώτσους της πούρας Δεξιάς βγαίνει το δίδυμο Φώφη - Νικόλα. Η πρώτη, χωρίς το όνομα και τις πλάτες του πατέρα, δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας της. Δεν θα γίνει θαλαμοφύλακας η Φώφη! Θα μείνει εφεδρεία του συστήματος και μεταβατικό στάδιο ώστε να δώσει την σκυτάλη στον Νικόλα Ανδρουλάκη. Αυτός με καναδυό κοπέλια του ίδιου χώρου, θα συναγωνιστεί μετά το 2020 τόσο για το εσωκομματικό χρίσμα, όσο και για το θαλαμοφυλίκη της Γκραικυλίας. Και όποιο από τα άλογα τρέξει καλύτερα, θα κάτσει στην καρέκλα. Για να μη λέτε ότι δεν σας ενημερώνουμε...

 

* * *


news350cΟ «ΡΟΥΒΙΚΟΝΑΣ» ΜΠΗΚΕ ανενόχλητος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λες και πήγε στο Ζάππειο! Πόσο στημένες, εκτός από χαζές είναι οι προβοκάτσιες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πόσο δικά τους είναι τα «παιδιά», που παίρνουν μέρος; Παντελής έλλειψη πρωτοτυπίας και αισθητικής ακόμα και στις προβοκάτσιες. Ως δημοσιογραφικοί «τρόφιμοι» για πάνω από 25 χρόνια στο «Πεντάγωνο» της Μεσογείων γνωίζουμε τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ιδίως με τις νέες πύλες εισόδου μετά το 2007. Αλλά τα «παιδιά» είναι φιλοξενούμενα και σύμφωνα με τον Ξένιο Δία στον προσκεκλημένο δείχνεις τον καλύτερο εαυτό! Θυμηθήκαμε τότε, που συνεργαζόμασταν με περιοδικά στρατιωτικά, γύρω στο 1995, δεχθήκαμε τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο απόστρατο αξιωματικό. Μας είπε ότι δεν υπάρχει επαρκή ασφάλεια στα κτίρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ότι έκανε πείραμα: Μπήκε απαρατήρητος στον όρχο οχημάτων και άφησε από κάτω από αυτοκίνητο ένα «ύποπτο» δέμα, που περιείχε μόνο χαρτιά, πλην θα μπορούσε να είναι και βόμβα.

Δεν τον πιστέψαμε λέγοντας ότι μπήκε χωρίς έλεγχο, ως πρώην αξιωματικός –αν δεν απατά η μνήμη ταξίαρχος ε.α.- τον γνώριζαν πρώην συνάδελφοι. Απάντησε ότι σε 3 μέρες θα στείλει συνεργάτη και μεταξύ 12 – 2 το μεσημέρι, θα αφήσει κουτί με σοκολατάκια συσκευασμένο να μοιάζει με βόμβα. Να πάτε να το βρείτε κάτω από τα αυτοκίνητα, που παρκάρουν στην πύλη Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Σημειωτέον, εκεί ήταν τότε η είσοδος για τον Υπουργό, τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν. και συνεργάτες τους. Πάλι δεν πιστέψαμε, αλλά πήγαμε να δούμε. Πράγματι κάτω από αμάξι, όπως είχε πει, υπήρχε κουτί με σοκολατάκια, σαν... βόμβα. Από τότε κύλησε νερό στις όχθες του Ρουβίκωνα, ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, νέες πύλες εισόδου, μπάρες για αυτοκίνητα, φράγματα για επίδοξους τρομοκράτες, αίθουσες με ουρές επισκεπτών, προκειμένου να πάρουν άδεια εισόδου. Οι στρατιωτικοί συντάκτες, που είχαν ξεχάσει την κάρτα εισόδου, δεν περνούσαν, αν δεν έστελνε στην πύλη γραπτή εντολή το γραφείο τύπου. Αστακός το «Πεντάγωνο», αλλά τα... παιδιά ήταν φιλοξενούμενα για να δώσουν προβοκατόρικη παράσταση. Θέατρο είναι όλα στον καπιταλισμό με στόχο τον όχλο!


* * *


news350d

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ λέγεται η τελευταία μόδα. Κάθε βιζιτού, που σέβεται εαυτόν και το αιδοίο της, βγαίνει σε κανάλια και δηλώνει ότι μια φορά κι ένα καιρό υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τάδε σκηνοθέτη, τον συνάδελφο, ή τον τυροπιτά της γειτονιάς, όπου εδρεύει το στούντιο, όπου ασκεί το αρχαιότερο επάγγελμα! Όλες οι πολυγαμημένες, στραβογαμημένες και αγάμητες πενηντάρες βιζιτούδες, συναγωνίζονται, να κερδίσουν το... δεκάλεπτο δημοσιότητας. Πιπεράτες ιστορίες, που ακόμα κι όσες είναι αληθινές, μυρίζουν μούχλα. Όλα έρχονται στην Γκραικυλία κακέκτυπα, αδύνατο να υπάρξει εξαίρεση. Μέχρι πρωτοκλασάτη, από τζάκι πολιτικός, βγήκε να το παίξει θέση υποψήφιας βιασμού, που τον αντιμετώπισε δίνοντας χαστούκι. Πάντως, ρε πατριώτες, ομολογώ την αμαρτία και το κρίμα στον λαιμό σας. Μα τον (ανύπαρκτο) θεό, με την εν λόγω κυρία δεν θα πήγαινα ποτέ, ούτε στα νιάτα της κι ας είχα είκοσι χρόνια να δω γυναίκα! Προτιμότερα τα πέντε ορφανά της χή(ει)ρας!

Σιτεμένες «ενζενί» δίνουν τάχα στην τηλοψία πρωινάδικων και άλλων εκπομπών σαβούρας και ξεφτίλας γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Με βίασε ο τάδε να μου δώσει ρόλο! Εσύ κοπέλα μου, πού πήγες να κάνεις καριέρα από το κρεβάτι; Πόσες, άραγε, επικύψεις κι άλλες ασκήσεις γαλλικής γυμναστικής; Αποτυχημένες καρακαηδόνες συν ξεχασμένες αδελφούλες του ελέους, ποζάρουν βιασμένες και κακοποιημένες, επειδή... πουλάει. Καλύπτεται έτσι και το αληθινό και ουσιαστικό πρόβλημα των ανισοτήτων των φύλων, της οικογενειακής βίας και τ’ άλλα συναφή φρούτα του καπιταλισμού. Όλα στην λαμπερή βιτρίνα του τίποτα. Στο Χόλιγουντ διάσημοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί, υπάλληλοι της βιομηχανίας της ηλιθιότητας έχουν ρετσινιά «βιαστή». Με τριάντα, πενήντα χρόνια καθυστέρηση, ακόμα και οι εις τα θυμαράκια ευρισκόμενοι εδώ και δεκαετίες. Ποιος έχασε την τσίπα να την βρούνε τα εξ επαγγέλματος πορνίδια, όχι μόνο στο κορμί, αλλά πρωτίστως στον εγκέφαλο!


 

23 Νοεμβρίου 2017


Τέρατα στην Σαχάρα

news349aΚοινοπραξία ενεργειακών εταιρειών ζήτησε άδεια να κατασκευάσει ένα γιγαντιαίο σταθμό ηλιακής ενέργειας στα όρια της Σαχάρας. Ο σταθμός θα συνδέεται με την Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων. Μπορεί να ηλεκτροδοτήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά. Η κοινοπραξία TuNur θέλει να εκμεταλλευθεί το τεράστιο δυναμικό της ερήμου Σαχάρας προκειμένου να φέρει καθαρή ενέργεια στην Ευρώπη. Τί τους νοιάζει αν... βρωμίσει ο υπόλοιπος κόσμος! Η αίτησή της στο υπουργείο Ενέργειας της Τυνησίας αφορά σταθμό στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, που μπορεί να παράγει 4,5 GW (γιγαβάτ) ηλεκτρισμού.

Ο Κέβιν Σάρα, εκτελεστικός διευθυντής της TuNur, λέει πως υπάρχει δυνατότητα παραγωγής 250 MW (μεγαβάτ) για την τροφοδοσία της Ευρώπης έως το 2020 μέσω αλληλοσύνδεσης με τη Μάλτα, που συνδέεται με Ιταλία από το 2015. Ο σταθμός μπορεί να δίνει 1.000 GWh (γιγαβατώρες) καθαρού ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Ακόμη και στην πρώτη φάση ανάπτυξης, το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 1,6 δισ. ευρώ, ο σταθμός θα είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Στην TuNur ελπίζουν ότι το σχέδιο δεν θα έχει την τύχη της πρωτοβουλίας DESERTEC, που ναυάγησε το 2013 έπειτα από στροφή 180 μοιρών ορισμένων επενδυτών. Η κοινοπραξία είχε ξεκινήσει το 2009 με σκοπό την προώθηση σχεδίου ύψους 400 δισ. Ευρώ, που θα παρείχε το 15% της ενέργειας στην Ευρώπη έως το 2050. Η TuNur είναι καλύτερα προετοιμασμένη - λέει ο Κέβιν Σάρα.

Όπως η προκάτοχός της, η TuNur φιλοδοξεί να εκμεταλλευθεί τον τυνησιακό ήλιο σε μεγάλα τμήματα του εδάφους, που δεν αξιοποιεί η γεωργία. Η πιο φιλόδοξη εκδοχή προβλέπει ηλιακό σταθμό που θα καλύπτει 250.000 στρέμματα, περίπου όσο η Μάλτα. Το δεύτερο στάδιο news349bείναι κατασκευή ηλιακών θερμοδυναμικών πύργων δυνατότητας παραγωγής 2,25 GW. Θα συνδέονται με την Ιταλία, με υποδομές στο νότιο τμήμα της Ρώμης, μέσω άλλου υποθαλάσσιου καλωδίου ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 9.000 GWh. Η ηλιακή θερμοδυναμική τεχνολογία συνίσταται στην συγκέντρωση ακτίνων του ήλιου προς κεντρικό πύργο χάρη σε έναν μεγάλο αριθμό καθρεπτών. Η ενέργεια εν συνεχεία διατηρείται σε τηγμένο αλάτι. Αυτό το δεύτερο καλώδιο 600 χλμ. αναπτύσσεται εδώ και πολλά χρόνια και εξετάζεται τώρα από το Δ’ Γερμανικό Ράιχ, την κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση, να το συμπεριλάβει στα σχέδια κοινού ενδιαφέροντος. Τρίτο καλώδιο θα συνδέει την Τυνησία με Γαλλία. Προβλέπεται η κατασκευή πύργων, επιπρόσθετης παραγωγικής ικανότητας 4,5 GW.

Η TuNur εκτιμά ότι ο παραγόμενος ηλεκτρισμός θα ηλεκτροδοτήσει τουλάχιστον πέντε εκατομμυρία νοικοκυριά ή τουλάχιστον επτά εκατομμυρία αυτοκινήτα. Η Ευρώπη διαθέτει ικανότητα παραγωγής από ηλιακά φωτοβολταϊκά περίπου 100 GW. Τα φωτοβολταϊκά είναι η έκτη πηγή ενέργειας στην Ένωση, μετά το φυσικό αέριο, την αιολική ενέργεια, τον άνθρακα, την υδροηλεκτρική και την πυρηνική. Η υλοποίηση των σχεδίων της TuNur θα διευκόλυνε την τήρηση των στόχων όσον αφορά το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως αν η πρώτη φάση υλοποιηθεί πριν το 2020, όταν 20% της ενέργειας στην Ευρώπη πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Όπως και η DESERTEC, η TuNur, ωστόσο, αντιμετωπίζει κατηγορίες «αποικιοκρατίας». Μην τους πιστεύετε! Ψέματα είναι! Οι υπεύθυνοι της αντιτείνουν ότι οι υποδομές θα συμβάλουν στην μάχη κατά της ερημοποίησης. Υπόσχονται ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού. Μελέτη προβλέπει επίσης εν δυνάμει δημιουργία 2.000 άμεσων και 20.000 έμμεσων θέσεων εργασίας.

--------------------------

Υ. Γ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο η νεοβάρβαρη Δύση καταστρέφει τα πάντα γύρω της και στο πέρασμά της να περνούν πλουσιοπάροχα οι κηφήνες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. Πότε άλλοτε η Δύση ήταν αποικιοκράτες; Ίσα – ίσα έδωσε πολιτισμό Δυτικό, δηλαδή εκατόμβες νεκρών, ληστεμένες χώρες, πείνα και δυστυχία. Με τα εν λόγω σχέδια θα κάνουν την Αφρική εστία συγκέντρωσης καρκίνου από τον ήλιο για να έχει ρεύμα η Ευρώπη. Για να βγάζουν το παντεσπάνι τους τα μονοπώλια. Κι αυτό λέγεται πρόοδος! Νοιώθετε; Αλλά αφού δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος να πάρει το δίκιο στα χέρια, να καταστρέψει την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. να ανασάνει ο πλανήτης γη... Τί να λέμε; Θα δώσει λύση σύντομα η μάνα Φύση δια της δημιουργικής καταστροφής.


 

12 Νοεμβρίου 2017


Πλαστοπροσωπίες και λαϊκισμοί

348aΆλλαξε το κοινωνικό σύστημα στην υφήλιο και στην Γκραικυλία και δεν το πήραμε χαμπάρι; Γεμίσαμε αρχάγγελους κάθαρσης και ηθικής, που επιδίδονται σε θεόσταλτα κηρύγματα! Μόλις σκάσει αβανταδόρικο θέμα στην εγχώρια, πρωτίστως στην διεθνή σκηνή, πετάγονται ως από μηχανής θεοί οι έχοντες πιο λερωμένη φωλιά, κουνούν δάχτυλο αλλήλους με θεατές τον ηλίθιο, διεφθαρμένο, δια της οθόνης ψεκασμένο όχλο. Για αυτό γίνονται αυτές οι βαρύγδουπες παραστάσεις. Πλαστοπροσωπίες και λαϊκισμοί για τα αυτονόητα με στόχο να τον κρατάνε στο ζυγό της υποτέλειας και της εκλογικής, κομματικής πελατείας. Ρε, μπας κι αλλάξαμε πολίτευμα;- αναρωτιέμαι βλέποντας «ξύλινα γράμματα» και... φλεγόμενες οθόνες με τα δήθεν αποκαλυπτικά κι απόρρητα στοιχεία παγκόσμιας φοροδιαφυγής; Ξαφνικά έπαθε κρίση συνείδησης ο... αθώος παγκόσμιος καπιταλισμός, στο πιο φρικτό, τελευταίο του στάδιο. Με οργή και έκπληξη ανακάλυψε εξωχώριες εταιρείες, φορολογικούς παράδεισους, πλυντήρια χρήματος και διαφθορά. Αποφάσισε να βάλει τάξη! Παπαγαλάκια του συστήματος, που αποκαλούνται κατ’ ευφημισμό δημοσιογράφοι συνεταιρίστηκαν να κάνουν την βρώμικη δουλειά, κατ’ εντολήν των αφεντικών. Ο καλός πράκτορας δεν το ξέρει κι ο άριστος έχει πείσει εαυτόν και όχλον ότι θυσιάζεται για το καλό του λαού.

Εξέτασαν τα εν λόγω βαποράκια από διάφορες χώρες εκατομμύρια εγγράφων για ν’ αποκαλύψουν την (πασίγνωστη) παγκόσμια φοροδιαφυγή! Τραπεζικοί λογαριασμοί, εταιρικά συμβόλαια, καταστατικά, εμβάσματα, άλλες συναλλαγές, λίστες απόρρητες κι άλλα χαρτιά, που μυρίζουν 348bχρήμα. Ουδείς αναρωτιέται, πώς βρέθηκαν στα χέρια τους; Ποιος τα... πασάρει, για πoιο σκοπό; Μόδα η ερευνητική, τάχα, δημοσιογραφία, τόνους χαρτούρα βαφτίζεται με αβανταδόρικα και ξενικά – να εντυπωσιάζουν τους ανά την γη ιθαγενείς- ονόματα: Panama papers, Paradise papers. Δεν έχει τέλος η μιξοβάρβαρη ηλιθιότητα, που αφορά πράξεις προφανείς για το καπιταλιστικό δίκαιο. Είναι ηθικό;- αναρωτιόνται μαριονέτες του συστήματος, πολιτικοί, πολιτικάντηδες, δημοσιογράφοι και άλλα ενεργούμενά του. Με πιάνουν ασυγκράτητα μέχρι δακρύων γέλια! Όταν πάνω από δύο δισεκατομμύρια στην γη δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, όταν κάθε χρόνο εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν πριν κλείσουν τα τρία χρόνια, άθλιοι, χοντροθρεμμένοι κώλοι σκίζουν ιμάτια στα βρωμοκάναλα για το... νόμιμο και ηθικό; Φαντάζεστε να πάθει κρίση ηθικής ο καπιταλισμός και ν’ αυτοκτονήσει!

Τί συμβαίνει με τα Paradise papers;- με τον τελευταίο μιξοβάρβαρο ορυμαγδό, που έριξε το σύστημα και για να καλύψει τραγικά προβλήματα του όχλου κάθε χώρας; Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Υπήρχαν και θα υπάρχουν ώσπου να διαλυθεί το καπιταλιστικό σύστημα (μη βιάζεστε, έρχεται ο Πατέρας Πόλεμος!) και που σε περιόδους παρατεταμένων κρίσεων παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Ενδοκεφαλαιακοί σκοτωμοί. Ούτε αυτοί είναι άγνωστοι. Ιδιαίτερα επώδυνοι σε φάσεις αστάθειας και ανακατατάξεων. Κατά καιρούς κάνει αλλαγή φρουράς το παγκόσμιο Κεφάλαιο αποσύροντας παλιά τζάκια και προβάλλοντας φρέσκα. Η φοροδιαφυγή, το μαύρο χρήμα, τα εξωχώρια πλυντήρια, τα αργυρώνητα στελέχη και συμβόλαια, οι πάσης φύσεως ανταγωνισμοί, η διαφθορά, η επιδαψίλευση της εξουσία και πρωτοκλασάτων διαχειριστών της με άφθονο «λάδι» είναι οι βόμβες στα θεμέλιά της, αλλά συνιστούν την ουσία του Καπιταλισμού και άνευ τούτων, πώς να ζήσει, να κερδοσκοπήσει σπέρνοντας τάφους; Μαίνεται η εσωτερική μάχη για το ποιοι θα ελέγχουν τους μηχανισμούς με την... λογική: Καλά φάγατε τον αγλέουρα οι παλιοί, αφήστε και την νέα βάρδια καπιταλιστών, τις αναδυόμενες αγορές κι εξουσίες να κάτσουμε στο... τραπέζι! Οι... παλιοί αντιδρούν: Εμείς θα πάρουμε το τραπέζι στον τάφο μας!

348cΗ κίνηση αυτή χρωματίζεται ζωηρά από την μεγάλη, παρατεταμένη και αγιάτρευτη κρίση, που απειλεί να πλήξει ακόμα και κολώνες ή διαχειριστικές τακτικές, που έως τώρα θεωρούνται θέσφατα. Σε κάθε σύστημα (με την συμπαντική, φιλοσοφική, οικονομική, κοινωνική διάσταση) το νέο, που κοιλοπονάται στο παλιό, έρχεται μια στιγμή και τρώει τον γονιό του. Όταν το σύστημα και το περιβάλλον ανάπτυξής του είναι σάπιο, επηρεάζεται η γέννηση και πορεία του καινούριου. Αν επιβιώσει, ανδρώνεται και σκοτώνει το παλιό, ώσπου να πάρει την θέση του και να γεννήσει δυνάμεις, που θα το ανατρέψουν. Αν στην πρώτη ηλικία το νέο καταβροχθιστεί από το παλιό, αρχίζει νέος αγώνας ανανέωσης του εν λόγω συστήματος, πλην υπό όρους δυσμενέστερους. Έτσι προχωρά το σύμπαν και δεν μπορεί ν’ αποτελεί εξαίρεση μισή του, ο άνθρωπος και η οικονομία του.

Στην ιμπεριαλιστική μονοπωλιακή φάση ο Καπιταλισμός κάνει αυτά τα τερτίπια να επιβιώνει και να εκσυγχρονίζεται, πάει να πει, να εκμεταλλεύεται πιο σκληρά τους λαούς της γης. Υπεράκτιες εταιρείες και άλλα κόλπα για να κρύβει, να εξασφαλίζει, να αυγατίζει τα κέρδη του. Το αδιέξοδο μεγάλωσε, γίνεται αγεφύρωτο χάσμα, όταν το τραπεζικό - χρηματιστικό κεφάλαιο, δηλαδή αέρας κοπανιστός, παίρνει αμπάριζα και υποδουλώνει το βιομηχανικό και άλλες μορφές κεφαλαίου, που είναι υλικές, χειροπιαστές, πραγματικές. Φθάσαμε πλέον η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική ζωή να είναι ηλεκτρονικές, εικονικές καταγραφές, λογιστικές μεταφορές τεράστιων ποσών, με όλο και λιγότερο αντίκρυσμα στην οικονομία (πραγματική οικονομία το λένε ηλίθιοι οικονομολόγοι και άλλοι μανδαρίνοι του συστήματος, λες και υπάρχει ψεύτικη οικονομία, λες η πραγματικότητα παίρνει επιθετικούς προσδιορισμούς ανάλογα με την βλακεία, όσων βαυκαλίζονται ότι απόλυτα την εξουσιάζουν).

Βάλτε στην εξίσωση ότι από το 1991 δεν υπάρχει αξιόμαχο αντίπαλο δέος, κυρίως στην οικονομία, γιατί από αυτήν ξεκινά κι εκεί εδράζεται κάθε κοινωνικό καθεστώς, υπολογίστε ότι ο καπιταλισμός, το πιο άναρχο και προβληματικό σύστημα επί γης, τρώει τις σάρκες του. Προσθέστε ότι αφενός δεν υπάρχουν λαϊκά επαναστατικά κινήματα, να ξυπνάνε τον αντίπαλο και να ψάχνει λύσεις διαφυγής, αφετέρου την καλπάζουσα περιβαλλοντική αλλαγή, τον πόλεμο, που ήδη μας κήρυξε η Φύση, συν αστάθμητους παράγοντες- και άντε λύστε την! Ο Χ ισούται με την δημιουργική καταστροφή, που ο Πατέρας Πόλεμος φέρνει, ν’ ανανεωθούν ζωή, επαναστάσεις και συστήματα, ρεύματα και νοοτροπίες!

348eΝαι μεν ο καπιταλισμός είχε στήσει εξωχώριες εταιρείες, θησαυροφυλάκια κρυφά, πλυντήρια μαύρου χρήματος, μηχανισμούς φοροδιαφυγής κι άλλους νόμιμους (για την ιδεολογία του και πρακτική, μόνο για τα συμφέροντά του – επαναλαμβάνω: Τα πάντα είναι ταξικά!) πολυδαίδαλους μηχανισμούς, ναι μεν όλα κερδοφόρα, αλλά... Θεριεύουν φυγόκεντρες τάσεις. Καπιταλιστικές υπερδυνάμεις νεοπαγείς κι αυθάδεις με θηριώδη πλεονάσματα, ζητούν να κυριαρχήσουν και στις πάλαι ποτέ μητροπόλεις του συστήματος. Διεκδικούν καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια πίτα και απειλούν να τις πνίξουν – λέγε με Κίνα και Η.Π.Α. αντιστοίχως. Δεν μπορείς Δυτικέ να φτιάχνεις προϊόντα σε Ινδία, Πακιστάν και Κίνα, με τζάμπα πρώτες ύλες και δυο δολάρια μεροκάματο, να τα χρυσοπουλάς στις χώρες σου, να μας τα ξαναφέρνεις για χαβιάρι και να μην έχουμε μερίδα του λέοντος, εμείς, οι δισεκατομμυριούχοι των εν λόγω χωρών.

Ανάλογη κίνηση είναι σε εξέλιξη και σε προσωπικό επίπεδο στον καπιταλισμό. Επιχειρηματίες αναδύονται και χρεοκοπούν, απισχνάζονται και γιγαντοποιούνται. Ζητούν ανάλογους με τον κύκλο εργασιών τους ρόλους στο παγκόσμιο σύστημα και μάλιστα σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης οικονομία, που όλα είναι μεγάλο χωριό. Αν μια αλλαγή έκανε να επικρατήσει στον κόσμο μισό αιώνα, τώρα θέλει μισό έτος. Δεν είναι μόνο η συνήθης διαδοχή στην ανακατανομή του παγκόσμιου κεφαλαίου σε επίπεδο προσώπων και χωρών. Ποτέ δεν ήταν, αλλά τώρα υπάρχουν νέα φαινόμενα. Αλλάζουν οι δεσπόζουσες τάσεις στην οικονομία, εξ αυτής και στην γεωπολιτική κονίστρα. Γίνονταν παλιά πιο υγιείς, σε σχέση με σήμερα, ανταγωνισμοί ομοειδών κεφαλαίων, χειροπιαστών: Βιομηχανικό, αγροτικό, εφοπλιστικό κι εμπορικό. Με την τεχνολογία και την χρηματοπιστωτική φούσκα αναμετράται στον κόσμο σκληρά ο «αέρας» με το υλικό κεφάλαιο, λογιστικές εγγραφές με υλική παραγωγή. Μην το υποτιμάτε! Στον πόλεμο, επιβιώνει ο έχων υλικά αγαθά. Θα βάλουν στον πισινό οι ολιγάρχες τα κωλόχαρτα, ψηφιοποιημένες μετοχές κι άλλα φαντάσματα, με τα οποία δεν θα παίρνουν μισό κιλό ψωμί; Μεταφέρετε το μοντέλο στην γεωργία, την αγορά τροφίμων, στην βιομηχανική κατασκευή αγαθών και όπλων, σε συνθήκες γενικού πολέμου κι έχετε την επερχόμενη στην γη Δημιουργική Καταστροφή – Ανάσταση της ζωής!

Φοροδιαφεύγετε, κρύβετε περιουσίες, παγκοσμιοποιημένη οικονομία και διαφθορά, απόλυτη συγκέντρωση κεφαλαίων, αέρας κοπανιστός αντί για υλικά αγαθά, αλλά πρέπει να κερδίσουν γενναία κι οι καινούριες οικονομικές δυνάμεις. Να γίνουν πολλά κεφαλαιοκρατικά κέντρα, που θα διεκδικούν μεγάλα κομμάτια από την ίδια πίτα, που δεν μπορεί πλέον να μεγαλώσει θεαματικά, όσα ψηφιακά δίκτυα και να αναπτύξετε, όσο και να βρομίσετε τον πλανήτη - θερμοκήπιο. Κάθε έθνος δεν μπορεί σε επίπεδο οικονομίας να στραγγαλίζεται από τρεις υπερδυνάμεις, οφείλει το σύστημα να μετρά την εσωτερική αντίδραση κάθε χώρας, τις εκκολαπτόμενες εξεγέρσεις όχλων όσο τους περιορίζεται η ευμάρεια. Δεν είναι όλοι Ινδία ή Κίνα να δουλεύουν για ένα πιάτο ρύζι! Κι αυτοί ξυπνάνε πια! Όσο μεγαλώνει η κρίση, όσο προσεγγίζουμε στον Μεγάλο Πόλεμο, ανθρώπινο ή φυσικό, πιθανότερος πλέον ο συνδυασμός των δύο, τόσο θα επιστρέφει ο κόσμος στον εθνικιστικό φανατισμό και σε κοινοτικά πρότυπα.

348fΚαταλάβατε, πόσα σοβαρά ζητήματα παίζονται πίσω από τις... αποκαλύψεις τύπου Paradise Papers; Η ίδια η επιβίωση του φρικτού συστήματος! Τεράστια οικονομικά - προσωπικά και εθνικά συμφέροντα- μα και μεγάλη ουσία, θεμελιώδη δομικά και διαχειριστικά θέματα του Κεφαλαίου. Γίνονται συνάμα πολύπλευρα πειράματα για το δέον γενέσθαι. Ετερογονίες, αλληλοκαρφώματα, μανούβρες. Δοκιμή συστήματος, πού μπορεί να κάτσει η μπίλια της παγκόσμιας καπιταλιστικής ρουλέτα. Πρόσωπα επιλεκτικά και σκόπιμα αναφέρονται στα Paradise papers και σε συναφείς λίστες, που δεν θα πάψουν να διοχετεύονται (το αντίθετο μάλιστα!), αφενός γιατί το μεγάλο ψάρι, ως γνωστόν, τρώει το μικρό και... ο θάνατός σου η ζωή μου, και αφετέρου για αποπροσανατολισμό του επί γης όχλου. Σε πρώτο επίπεδο ανάγνωσης αυτό το τελευταίο μπορεί να λειτουργεί πιασάρικα και χρήσιμα για το σύστημα: Α!, είναι κι η βασίλισσα Ελισάβετ! – λέει με ορθάνοιχτο στόμα ο μέσος ηλίθιος- ξεχνά ή δεν ασχολείται με την ουσία, όλα αυτά, που είπαμε και άλλα συναφή. Δεν εξαντλείται το θέμα στο επίπεδο γεωπολιτικής και της πολιτικής οικονομίας σε ένα δημοσιογραφικό γραπτό, όσο βαθύ και αν είναι.

Μη θέλετε να πάρω θέση για τον εγχώριο λαϊκίστικο θόρυβο, στο καρκατσουλιό Γκραικυλίας, που έσκασε στα ραδιοτηλεοπτικά βοθροκάναλα! Το γράψαμε στο «Μούσα Πολύτροπος» (εκδόσεις Μετρονόμος): Στην αποικία τα φαινόμενα από έξω έρχονται χυδαία, κακέκτυπα! Φτηνοί πολιτικάντικοι, εφήμεροι εντυπωσιασμοί και καφρίλα κομματική: Αν είναι μέσα στις λίστες η σύζυγος του αρχηγού, που θα γίνει (;) πρωθυπουργός (θαλαμοφύλακας). Ήταν χρόνια διαζευγμένη και της είπε η ξενόδουλη εξουσία: Γύρνα στον πρώην άντρα σου να γίνεις κυρία πρωθυπουργού (θαλαμοφύλακα) Γκραικυλίας! Αν είναι γραμμένοι στελέχη του τωρινού θαλαμάρχη, που περιφέρει στον όχλο το σε πολυετή σήψη φάντασμα της πεθαμένης αριστεράς! Με ποταπούς αντιπερισπασμούς της ξενόδουλης εξουσίας και των ντόπιων οργάνων της αρνούμαι ν’ ασχοληθώ. Θέλω και αντιπερισπασμοί με ποιότητα, να ενεργοποιούν το μυαλό, όπως καλή ώρα μου βγήκε αυτό, το τουλάχιστον για τα εγχώρια δεδομένα, πρωτότυπο κείμενο...

-------------

Υ. Γ. Σκεφθήκαμε για την εικονογράφηση, ένα ακόμα μικρό αφιέρωμα στην πολιτική γελοιογραφία, αυτήν την φορά στον Δημήτρη Χαντζόπουλο από την «Καθημερινή».


 

08 Νοεμβρίου 2017


Αγέλη ζωντόβολων

347aΕυτυχώς γκρεμίστηκε το... τρισκατάρατο σοσιαλιστικό σύστημα –μέρες Μεγίστης Οκτωβριανής Επανάστασης, που διανύουμε!- και γλύτωσε ο όχλος της οικουμένης από μεγάλες ουρές και καταναλωτική εξαθλίωση. Πέστε μου ειλικρινά: Αν είσασταν πρέσβης των Η.Π.Α. ή του Δ’ Γερμανικού Ράιχ στην Αθήνα και βλέπατε την αθλιότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τί έκθεση θα υποβάλλατε στην Ουάσιγκτον ή στο Βερολίνο; Δεν θα γράφατε: Ρίξτε τους πιο σκληρά Μνημόνια, αυτοί είναι καθ΄ υποτροπήν ηλίθιοι και μαλάκες, με τίποτα δεν βάζουν μυαλό, μέχρι τέλος συνεχίστε το θανατηφόρο πείραμα, στύψτε τους, είναι διαχρονικοί σκλάβοι, αντέχει κι άλλους ζυγούς ο τράχηλός τους; Κάπως έτσι δεν θα απευθυνόσασταν στους προϊσταμένους σας, προκειμένου να προωθήσετε τα συμφέροντα της χώρας σας;

Νέο φιρμάνι έβγαλε η ξενόδουλη εξουσία: Τσακιστείτε να βγάλετε ηλεκτρονική κάρτα διαδρομών για τα Μέσα Συγκοινωνίας, γιατί το σύστημα θέλει κάθε στιγμή να σας ελέγχει, να ξέρει πού είσαστε και πού πηγαίνετε. Λίγο καιρό, δηλαδή, πριν να βγάλει φετφά με τον οποίο θα σου φυτεύει τσιπάκι στο άδειο σου κεφάλι ώστε να σε έχει δεμένο χειροπόδαρα στον κοινωνικό στάβλο. Και συ, ηλίθιε, διεφθαρμένε και δια της οθόνης ψεκασμένε όχλε, κοπάδι ζωντόβολων, αγέλη δίποδων ζώων, τρέχεις ασθμαίνοντας, συνωστίζεσαι σε ουρές διακοσίων μέτρων που ούτε στην Ρουμανία υπήρξαν για ψωμί ή κρέας. Μακριά γαϊδούρα, μη δεν θεωρηθείς νομοταγής ραγιάς! Εκλιπαρείς, σπρώχνεσαι να τους δώσεις τα ωραία λεφτά, που δεν τα έχεις κιόλας. Άκου 500 δραχμές για μια διαδρομή στο μετρό και στα λεωφορεία! Φασισμός!

347bΜην ακούσω το παραμύθι των 90 λεπτών της ώρας για κάθε εισιτήριο! Άμα βγει το 500αρικο από την τσέπη (σε δραχμές, γιατί ποτέ δεν μπήκες στο νεοναζιστικό ευρώ, πληρώνεις τα ξένα αφεντικά ευρώ και σου δίνουν ελεημοσύνη δραχμές) γίνεται αέρας. Χώρια, που όταν μπουν μπάρες στο μετρό, θα αυξηθούν τα εισιτήρια! Και δεν ξεσηκώνονται ακόμα και οι πέτρες, να μην μείνει τίποτα όρθιο, να διαλυθεί, για ν’ αναστηθεί! Ίχνος αξιοπρέπειας, στα τέσσερα σκλάβος. Μην τυχόν δεν προλάβεις να σε φακελώσει ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο. Και δεν σκέφτεσαι: Τί θα συμβεί, αν δεν πάω στην ουρά, να στοιβαχτώ, αν δεν γίνω ζώο; Θα επιβάλλουν πρόστιμο σε 2 εκατομμύρια; Αντί να διαδηλώσεις έξω από κάθε εκδοτήριο κατά της χαφιεδοκάρτας, ότι εφόσον υπάρχει ουρά 5 ατόμων, την κάνω, «γίνομαι Πουλόπουλος», «μπουχός», τον «πούλο» -πόσο πιο λαϊκά να το πω;- αντί να φύγεις με αξιοπρέπεια, να μείνεις άνθρωπος, μεταβάλλεσαι φοβισμένο ζώο, χορεύεις στον χαβά, που χτυπά η ξενόδουλη εξουσία. Δεν επιμένω, τυχαία στην βαρβαρότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Συμπυκνώνει την νοοτροπία του σύγχρονου ραγιά της Γκραικυλίας. Συνιστά ακραία μορφή κουφιοκεφαλισμού, άνοιας, ραγιαδισμού, που αυγατίζει. Τί άλλη, πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι από την παρέα και την κοινωνία μεταπηδάμε με γοργά βήματα, με άλματα, στην αγέλη των δίποδων ζώων;

Να μιλήσω για πολιτική τόλμη, ενημερωμένο πολίτη, για αγώνες και θυσίες στο βωμό της λευτεριάς, για απαλλαγή από Μνημόνια και άλλες αλυσίδες, για εθνική ανεξαρτησία; Στράφι πάει, όταν καθημερινά δίνεις εξετάσεις είλωτα παίρνοντας πάντα άριστα, 20 με τόνο! Το ξενόδουλο σύστημα περνά καλύτερα τα μέτρα για φέρετρο στοιχειοθετώντας χοντρούς και χυδαίους αντιπερισπασμούς. Κάθε όχλος έχει αντιπερισπασμούς, που του αξίζουν! Ό,τι σερβίρουν, αμάσητο το καταπίνεις. Για να μην ασχολείσαι με την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την σκλαβιά, σου πασάρουν για τάχα σπουδαία τα πιο γελοία θέματα, από αυτά, που δεν αξίζει ούτε να τα φτύσεις, που δεν σε αφορούν, αλλά εσύ καταπιάνεσαι ολημερίς. Μερικές φορές το τυράκι στην φάκα είναι αυτονόητα ζητήματα, λυμένα εδώ και 40 χρόνια στον κόσμο. Και συ, ηλίθιε όχλε, τα σηκώνεις παντιέρα με την βοήθεια κολαούζων της εξουσίας, που κατ΄ ευφημισμόν αποκαλούνται δημοσιογράφοι.

347cΓίνεται απίστευτος, στημένος ντόρος στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) και στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media), σου παίρνουν τον νου και την ψυχή για ένα διήμερο, αν σου έχει μείνει δράμι μυαλού, κι έρχεται μετά επόμενος αντιπερισπασμός. Γαϊτανάκι! Ρε όψιμος σεβντάς με την ομοφυλοφιλία! Αφορμή το νομοσχέδιο, που με καθυστέρηση ρυθμίζει αυτονόητα δικαιώματα, που η ρατσιστική κοινωνία μας αρνείται εδώ και δεκαετίες. Τί σε νοιάζει, ποιες ερωτικές προτιμήσεις, ιδιορρυθμίες, έχει μια πληθυσμιακή μειοψηφία; Γιατί να μην έχει τα δικαιώματά της, να υπάρχει νομικό πλαίσιο να τα ασκεί, αν και όποτε της γουστάρει; Μέχρι εκεί! Δεν χρειάζονται ντόρος και μαζικός εκκαφρισμός και εκφασισμός, ούτε υποκριτικός ορυμαγδός, που καταντά ύποπτος, πέρα από τον αντιπερισπασμό για την στιγμιαία μετάθεση της αιχμής του δόρατος του λαϊκού ενδιαφέροντος σε αλλότρια, ανούσια σε σύγκριση με άλλα κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κόσμος Συνιστά και διαφήμιση ιδιαίτερων καταστάσεων, που έτσι μπορεί να προβάλλονται ως μαζική συμπεριφορά.

Ποιος σου είπε, όχλε, ότι στην πορεία από τον πίθηκο στον άνθρωπο και στην αντίστροφη διαδρομή από τον άνθρωπο στον πίθηκο, δεν παίζει καθοριστικό ρόλο, δεν μεταβάλλεται και το σεξουαλικό ένστικτο, η ερωτική μας δράση; Όλα αλλάζουν, τίποτα δεν μένει στην ροή αιώνων! Από την ανόργανη στην οργανική ύλη, από τα φυτά στα πρώτα ζώα και μετά στα ανώτερα. Ο τρόπος πολλαπλασιασμού είναι πάντα καθοριστικός. Από τα ερμαφρόδιτα όντα στον διαχωρισμό των φύλων (τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα). Από την κοινοκτημοσύνη της αγέλης, στην μητριαρχική κοινωνία (σας λέει κάτι ο μύθος των αμαζόνων;), στην αιμομιξία, την παιδεραστία, στις ιστορικές φυλετικές ανισότητες και κατακραυγές, στην σύγχρονη δομή και λειτουργία των φύλων... Κι επιστρέφουμε, ποιος ξέρει πώς.... Αυτό, που μια στιγμή στο σύμπαν (πέντε ή δέκα χιλιάδες ανθρώπινα χρόνια) θεωρείται (από ποιον τάχα;) φυσιολογικό και πρέπον, γίνεται «ανώμαλο» κι εξ αυτού εξελίσσεται η ύλη και η ζωή. Κι η μάνα Φύση βαριέται και ψάχνει το διαφορετικό! Κάνει, ας πούμε, σχεδόν ίδιες κινήσεις, στο Α ή το Β σύστημα, που του φέρνουν ισορροπία, συντήρηση και αναπαραγωγή, μέχρι να παραχθεί το παράταιρο, το ανώμαλο, το μη φυσικό –με την τρέχουσα φιλοσοφική και συστημική έννοια και ροή- στοιχείο.

Αυτό, που εφόσον επιβιώσει, θα πολλαπλασιαστεί, θα οδηγήσει σε κατάρρευση του εν λόγω βιολογικού συστήματος (για κάθε συμπαντικό σύστημα, για όλο το σύμπαν ισχύει αυτό), αυτό, που θα φέρει ανισορροπία και διαπάλη, ώστε να επιτευχθεί νέα ισορροπία, με κυρίαρχο, αυτό το στοιχείο, που μέχρι χθες θεωρούνταν ανωμαλία κι έγινε πλέον φυσιολογική κατάσταση, και που η αναίρεσή του, από άλλα ανώμαλα στοιχεία, που θα παραχθούν στην αγκαλιά του, θα φέρει διαδοχικές μεταλλάξεις, με τον ίδιο μηχανισμό ισορροπίας και ανισορροπίας. Έτσι προχωρά το σύμπαν στις διαστάσεις, που τουλάχιστον είναι στην αντίληψή μας. Δεν ρωτά αν συμφωνείς, αν σ’ αρέσει. Απλώς ρέει! Έτσι βγήκε ο άνθρωπος, οι σεξουαλικές και άλλες προτιμήσεις του, υποσύνολα ευρύτερων βιολογικών συστημάτων. Σ’ ό,τι μας αφορά, τον καθένα χωριστά και ως κοινωνικά σύνολα, το θέμα είναι σε ποια φάση της πορείας εξέλιξης (ισορροπία – ανατροπή και μετάλλαξη – νέα ισορροπία) θα βρεθούμε, θα παίξουμε τον ρόλο μας στο γήινο και στα επιμέρους συστήματα του πλανήτη, σε αυτά, που μπορούν να επηρεαστούν στον ένα ή στον άλλο μικρό πάντως βαθμό από τις επιλογές και την δράση μας, που είναι υπό την επήρεια των συνθηκών διαβίωσής μας.

347dΚυνισμού και αίρεσης συνέχεια: Θυμάμαι από μαθητής του εξατάξιου γυμνασίου (στο σημερινό λύκειο) είχαμε καταλήξει με τους φίλους μου: Άλλο ομοφυλόφιλος και άλλο πούστης, κατ΄ αναλογία των γυναίκα – πουτάνα ή άνδρας – «κωλόμπος»! Ως τώρα έτσι πορευόμαστε, με αξιοπρέπεια, σεβασμό, αισθητική, ευγένεια και οίστρο αγωνιστικό, όχι προς την Α ή την Β σεξουαλική ή άλλη προτίμηση, που εφόσον δεν γίνεται αυτοσκοπός και ύποπτη διαφήμιση, είναι υπόθεση αυστηρά προσωπική, αλλά στον ΑΝΘΡΩΠΟ, τον Εργαζόμενο, Πνευματικό, Αγωνιστή, Καλλιεργημένο, τον Επαναστάτη, τον Καλλιτέχνη. Μακριά από την υποκρισία του όχλου. Με κάθε μέσο προσπαθούμε να μη συμπεριφερόμεθα ως όχλος σε όποιες δύσκολες συνθήκες, όπως οι σημερινές.

Φωνάζει ο όχλος, τρέμει, φοβάται, μη γίνει το παιδί του... «αδελφή», αλλά δεν τον ενοχλεί ότι στην τηλεοπτική οθόνη, γενικά στο καταναλωτικό θέαμα ουδείς γίνεται φίρμα αν δεν είναι κουνιστός ή πόρνη! Ποιο πρότυπο δίνει η ξενόδουλη εξουσία με φτηνιάρικες και χυδαίες εκπομπές τάχα ανάδειξης ταλέντων; Αν δεν κουνήσεις το κωλαράκι σου, αγοράκι μου, αν δεν χρησιμοποιήσεις το αιδοίο σου, κοπέλα μου, θα μείνεις στο ράφι της ζωής! Είναι ψέματα αυτά; Δεν συνιστούν μέσο όρο, modus vivendi της ξενόδουλης κοινωνία μας; Δεν τολμάτε να τα παραδεχθείτε και σχίζετε υποκριτικά τα ιμάτια; Εδώ τα λέμε ωμά και σ΄ όποιον αρέσει! Οι άλλοι; Ξύδι!


 

30 Οκτωβρίου 2017


Μπάφος κι.... επανάσταση

346aΔεν πρόλαβε να τελειώσει ο διεμφυλικός αντιπερισπασμός και να ο επόμενος της ξενόδουλης εξουσίας: Σε ταΐζει κανναβούρι λες και είσαι καρδερίνα! Θα γίνουν τα παιδιά μας χασικλήδες»! Τί θεμελιακό πρόβλημα της κοινωνίας αυτό του «μπάφου»! Δεν ματάγινε άλλο σημαντικότερο στον ντουνιά! Άλλο λυμένο από δεκαετίες θέμα σε κοινωνίες, που δεν είναι υποτελείς. Όλοι πλην Γκραικυλίας! Ούτε υπάρχει πρόθεση να αντιμετωπιστεί, να μπουν κανόνες στο παιχνίδι. Τί πιο αποστομωτική απόδειξη ο θόρυβος για την θεραπευτική και ενδυματολογική χρήση της ινδικής κάνναβης; Κομματόσκυλα της εξουσίας και παποράκια της δημοσιογραφίας, έσπευσαν ποιος θα κάνει την πιο ηλίθια... εξυπνάδα περί «μπάφου». Γκραικυλία το μεγαλείο σου!

Παλαιόθεν τα έχουμε πει, από το 1974, αλλά τα ξαναλέμε, για να εμπεδωθούν από όποιον καλοπροαίρετο πέφτει θύμα της πλύσης εγκεφάλου της ξενόδουλης εξουσίας:

Το κάπνισμα είναι πολύ βλαβερό για την υγεία, ευχής έργον κανείς να μην καπνίζει! Το πιο υγιεινό κάπνισμα, διαβάστε λιγότερο ανθυγιεινό, είναι το χασίς. Αρχαιόθεν η κοινωνίας μας πίνει «μαύρο» και για αυτό χαίρει άκρας υγείας σωματικής και ψυχικής. Τα λέει γλαφυρά ο παππούς Ηρόδοτος! Το χασίς δεν είναι ναρκωτικό κι αν χρησιμοποιήσεις αργελεδάκι (οι παλιοί ξέρανε, μιλά η κοινωνική εμπειρία!) γίνεται δροσιστικό αφέψημα, δίχως πίσσες και άλλα σκουπίδια! Αγνοείτε ότι σχεδόν ως το 1930 το πιο σημαντικό εξαγωγικό προϊόν, που τροφοδοτούσε γενναία τον κρατικό κορβανά της Γκραικυλίας ήταν η παραγωγή χασίς; Ξεχνάτε ότι τα ξένα αφεντικά είχαν την αποικία αμπέλι ξέφραγο και έως το 1930, με διάφορα νομικά και πολιτικά τερτίπια, τρενάρανε την εφαρμογή της Σύμβασης Βιέννης (για τα ναρκωτικά) να βγάζουν τεράστια κέρδη; Λησμονείτε την ελεύθερη εμπορική ζώνη Θεσσαλονίκης, που μέχρι την προαναφερθείσα χρονολογία περνούσαν και χιλιάδες τόννοι «μαύρου» από τις φυτείες των Σκοπίων; Τα αγνοείτε όλα αυτά; Δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο «Μούσα Πολύτροπος» (εκδόσεις Μετρονόμος).

346bΕίναι ανάγκη να γίνει διαχωρισμός «μαλακών» - σκληρών ναρκωτικών ουσιών. Ν’ απελευθερωθεί το χασίς για προσωπική χρήση, Τα «μαλακά» να είναι διαθέσιμα σ’ ενήλικες. Τότε, πώς θα έβγαζαν δισεκατομμύρια τον χρόνο οι καπνοβιομηχανίες και τα συναφή κυκλώματα; Πώς θα θησαύριζαν οι έμποροι και οι διακινητές του «παράνομου χασίς»; Εδώ είναι ο κόμπος της Αλέξαινας! Για αυτό δεν νομιμοποιείται να ’χω την γλάστρα στο μπαλκόνι μου! Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα σκληρά ναρκωτικά, που σκοτώνουν. Θα πρέπει οι εξαρτημένοι χρήστες να θεωρούνται βαριά ασθενείς, να παίρνουν την δόση τους νόμιμα και υγιεινά στα νοσοκομεία, μέχρι την παράλληλη και οριστική απεξάρτηση. Αυτό δεν μπορεί να έχει μεγάλη επιτυχία, αν δεν χτυπηθούν τα πολυεθνικά και άλλα κυκλώματα κατασκευής, εμπορίας, διάθεσης ουσιών. Να επιβάλλεται θανατική ποινή στους μεγαλέμπορους της άσπρης σκόνης, των χαπιών και άλλων παραισθησιογόνων.

Δεν φαντάζομαι να επιμένετε να απορείτε γιατί όλα αυτά τα άκρως επιστημονικά τεκμηριωμένα κι αλλού κοινωνικά αυτονόητα, δεν εφαρμόζονται; Αν με το εμπόριο χασίς κερδίζει ο έμπορος, ας πούμε υποθετικά, δέκα χιλιάδες δολάρια, με την ίδια ποσότητα σκληρών θησαυρίζει αναλογικά με ένα εκατομμύριο δολάρια! Τα κέρδη σε παγκόσμιο επίπεδο από τα σκληρά είναι της τάξεως τρισεκατομμυρίων κάθε χρόνο (βάλτε εσείς την νομισματική μονάδα)! Εδώ, ο ντόρος αφορούσε την ιατρική χρήση ινδικής κάνναβης και την κατασκευή από ίνες της τσουβαλιών ή ρούχων. Καθένας έγραφε την μαλακία του να δείξει πόσο έξυπνος είναι, πόσο της πιάτσας, πόσο ηθικός και ακέραιος, πόσο ανήσυχος για την ηθική της νεολαίας! Είπαμε, με αφορμή την ιατρική χρήση, όχι τίποτα άλλο, σε καμιά περίπτωση να γίνει κουβέντα, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Άμα χυδαιολογήσεις και χαζογελάσεις με τον «μπάφο», λύθηκε και το πρόβλημα ως δια μαγείας!

Τί σου λέω τώρα, περιμένετε την ανάπτυξη, που είναι σταματημένη σε φανάρι στο Δ’ Γερμανικό Ράιχ, την κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση! Ούτε για τα άμεσα οικονομικά συμφέροντα ξυπνάς, μόνο φωνάζεις στον ύπνο, για τα θέματα, που σου υποβάλλει η εξουσία! Δεν υπάρχει μόνο το δικαίωμα της απεργίας, είναι και αυτό της εργασίας, που πρέπει 346cνα γίνεται σεβαστό από τους απεργούς – φωνάζουν κάθε, που γίνεται απεργία οι κολαούζοι των Μέσων Εξαχρείωσης και Μαλακίας (Μ.Μ.Ε. & Social Media). Ως γνωστόν τώρα «απεργία» κατά τεκμήριο κάνουν οι εργοδότες και τα τσιράκια τους, για να καμαρώνουν με το αζημίωτο, οι εργατοπατέρες, μια και δεν έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι κι όταν έχουν είναι χεσμένοι μην την χάσουν. Ακόμα κι έτσι η ξενόδουλη εξουσία με τα παπαγαλάκια της κάνει προληπτικά προπαγάνδα, σου λέει – πού να ξέρω πώς έρχονται αύριο τα πράγματα;

Δεν είναι μόνο το δικαίωμα της απεργίας, αλλά και αυτό της εργασίας! Ολόσωστο! Γιατί είμαστε στην άθλια αποικία Γκραικυλία και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αξιόμαχο ταξικό, επαναστατικό κίνημα! Αλλιώς; Θα τα λέγαμε με τους άθλιους και θρασύτατους απεργοσπάστες. Θα τους εκτελούσαν σαν σκυλιά στον Σύνταγμα προς παραδειγματισμό! Τί να κάνουμε; Χάσαμε και τα σκουλήκια μας καβάλησαν! Χάσαμε! Μέρες Οκτωβριανής Επανάστασης! Του Μέγιστου γεγονότος της ιστορίας, για το συμφέρον λαών και εργαζομένων! Έχουμε άφθονη επαναστατική αισιοδοξία! Θα νικήσουμε και θα πάρουμε εκδίκηση! Με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Μεγάλο Πόλεμο της μάνας Φύσης, που θα θρέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια σας κολαούζοι του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού! Ιστορική αισιοδοξία +δημιουργική καταστροφή = καινούριος κύκλος ζωής, με ή χωρίς άνθρωπο, μικρή σημασία για το σύμπαν. (Πρωτόγονος) Κομμουνισμός–το σύστημα! Αν δεν ξυπνήσουμε επιτέλους, ν’ αποτινάξουμε τον καπιταλισμό, τον καταστροφέα της γης και της ζωής, η σκληρή εκδίκηση της Φύσης. Η νίκη της Επανάστασης. Μέρες Μέγιστου Οκτώβρη του 1917, που ζούμε!

------------------------------------

Υ. Γ. Γελάω με τα αφιερώματα στην Οκτωβριανή Επανάσταση, πάνω από 85% χυδαία ή ρεφιλαρισμένα επικριτικά έως κραυγαλέα διαστρεβλωτικά. Ξιφουλκούν γερόντια, πρώην αγωνιστές, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, φιλόσοφοι, μαρξιστές, λενινιστές κι άλλα κοινωνικά ναυάγια, παυθέντες και μη συνταξιοδοτηθέντες από πάλαι ποτέ κόμματα και λοιπές οργανώσεις, αποτυχημένοι χειροκροτητές. Όλοι πρώην! Πρίμα σεγκόντο με τα πιθηκάκια, που όταν σταματάνε τον λυσσασμένο αυνανισμό μ’ ένα τηλέφωνο, λένε τις παπάρες τους για ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Τ’ άκαπνα παραναλώματα της τεχνολογίας! Όλοι θαρρούν, θα γυρίσουν πίσω το ποτάμι της Ιστορίας; Ας ξεστραβωθούν διαβάζοντας Ηράκλειτο, κι ας αφήσουν τον μεγάλο Λένιν και τους συντρόφους του.


 

25 Οκτωβρίου 2017


Το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ επωάζει...

345aΤώρα έπιασε μέγας πόνος σύμπαντες τους όχλους του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ, που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση; Από τον ουρανό έπεσε το ακροδεξιό, ξενοφοβικό (και χίλια μύρια όσα) κόμμα στην Βουλή του Βερολίνου; Τόσο άθλιοι υποκριτές! Επωάζουν με καμάρι δεκαετίες τώρα το αυγό του φιδιού του φασισμού, με κοινοβουλευτικό φερετζέ ο φασισμός κυριαρχεί ολοκληρωτικά στην Ευρώπη, υπό την κυριαρχία – εποπτεία του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και του Παγκοσμίου Κεφαλαίου, και τους πείραξε, το υψηλό ποσοστό του νεοναζιστικού κόμματος στις εκλογές. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο από το πάλαι ποτέ κοινωνικό κράτος, που είχε στήσει η σοσιαλδημοκρατία, προς ανάσχεση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Η Frau Angela Hitler κι η συμμορία της οργιάζουν μετατρέποντας ευρωπαϊκές χώρες σε γερμανικές επαρχίες. Στην Γκραικυλία είναι ηθικός αυτουργός για την δολοφονία πάνω από 6.000 απελπισμένων πολιτών με τα μνημόνια – μέτρα για φέρετρο, που επιβάλλει δια προδοτών εγχώριων σαλτιμπάγκων της, που το παίζουν πρωθυπουργοί και λοιπή πολιτική ηγεσία. Πλειοδοτεί με κάθε μέσο στους ανά την γη πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ιμπεριαλισμού.

Η ανθρωπότητα διάγει σχεδόν 3 δεκαετίες σε παρατεταμένο Μεσοπόλεμο και τώρα θυμήθηκαν αρμόδιοι ηγέτες, αναρμόδιοι πολιτικοί παρατηρητές, παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι και λοιπά παπαγαλάκια του Κεφαλαίου να κάνουν παραλληλισμούς με το 1929, την δημοκρατίας Βαϊμάρης, την άνοδο του Αδόλφου. Το επιχειρούν και πάλι υποκριτικά, όχι για να συνετίσουν τους όχλους και κυρίως για να συνετιστούν στο Δ΄ Ράιχ και ν’ αλλάξουν πολιτική. Αλλά για να συνεχίσουν στην πεπατημένη, να τρομάξουν τον κοσμάκη, να μη χάσουν σε επίπεδο προσώπων τις καρέκλες και την κουτάλα της εξουσίας. Ξέρουν ότι οι άλλοι, αυτοί, που μπήκαν στο «Μπούντεσταγκ» με υψηλό ποσοστό, είναι οι αυθεντικοί κι όπως ξηλώνεται και φεύγει ο φερετζές του κοινοβουλευτισμού, αργά ή γρήγορα θα «ψήσουν» πάλι τον γερμανικό όχλο, που ως γνωστόν ανέκαθεν... κρύβει τον νεοναζί μέσα του και ζει με το όνειρο της μεγάλης εκδίκησης για την ήττα σε δυο παγκόσμιους πολέμους, που προκάλεσε.

345bΝομίζετε ότι θα συνεχίζονται, θα περνάνε «ντούκου» οι τρομοκρατικές δολοφονικές προβοκάτσιες, οργανώνει με εκατόμβες θυμάτων ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός χρησιμοποιώντας κάτι μισότρελους φανατικούς, που ο ίδιος εκπαιδεύει; Τόσο αίμα, που χύνεται στην οικουμένη από το Κεφάλαιο, δεν θα πάρει «εκδίκηση»; Όλοι αυτοί οι ξεριζωμένοι, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πειρατειών, θα είναι πάντα απαθείς; Αφήνουμε το επικίνδυνο γαϊτανάκι των... ύβρεων του Ντόναλντ «Ντακ» με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα στο φόντο πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης. Γίνονται πειράματα με αστάθμητους παράγοντες, που εγκυμονούν πρωτοφανείς ετερογονίες. Όλα έτοιμα για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, λείπει μόνο ο τρελός να πατήσει την σκανδάλη.... Από την πρώτη μέρα, που βγήκε η αιρετική μας ιστοσελίδα το λέμε συνεχώς. Τί να κάνουμε; Είμαστε συνωμοσιολόγες Κασσάνδρες και ως γνωστόν η... Κασσάνδρα δεν πέφτει ποτέ έξω! Μην ακούτε αυτούς, που λένε περισπούδαστα: Και τώρα πόλεμο έχουμε, μόνο, που είναι οικονομικός, γιατί ο Καπιταλισμός να κάνει πόλεμο, αφού είναι μοναδικός κυρίαρχος του παιχνιδιού; Τηρουμένων των ιστορικών συνθηκών και των γεωπολιτικών αναλογιών τα ίδια έλεγαν και το 1929 -1935.

Αυτό, που έρχεται, όταν σπάσει –πολύ σύντομα- το σκοινί ισορροπίας δεν το έχει δει ποτέ η γη! Δεν είναι πεποίθηση ή επιθυμία, πρόκειται για την ροή του σύμπαντος. «Πόλεμος πατήρ πάντων». Πρυτανεύει η δημιουργική καταστροφή! Ο μοναδικός για την ώρα κυρίαρχος του κόσμου τρώει τις σάρκες του, επειδή δεν έχει αξιόμαχο δέος αντίπαλο. Τόσο απλά, τόσο κυνικά. Σε αυτά τα πλαίσια οι εξελίξεις στις γερμανικές εκλογές είναι πετριά στον βάλτο, τραγικά θετικές για την επανάσταση, την φέρνουν δυο πόντους πιο κοντά, εφόσον η ανθρωπότητα δεν θέλει, δεν μπορεί να βρει, κατ’ ουσίαν υπονομεύει την υπάρχουσα ισορροπία, προκαλεί άμυαλα, ασυνάρτητα την πυρηνική της τύχη. Ο επόμενος πόλεμος, όσο αργεί να γίνει, για να εκτονωθεί η συσσωρευμένη πίεση στο σκληρά πατημένο ελατήριο αντίρροπων συμφερόντων θα συνδυαστεί με δυο ολέθρια γεγονότα: Με το «μπραφ» της ίδιας της Φύσης, με την περιβαντολογική καταστροφή, με τον πόλεμο, που θα κηρύξει στον άνθρωπο. Και με την ραγδαία μετεξέλιξή του σε πίθηκο δια της ανεξέλεγκτης τεχνολογίας!

345cΣτην Γκραικυλία δεν... παίζουν τέτοιες ανησυχίες! Σωστά θεωρούνται εικοτολογίες συνωμοσιολογούντων! Όλος ο καημός έγκειται στις επιπτώσεις των εκλογών του Δ΄ Ράιχ στην αποικία όχι για να αξιολογηθούν όποιες δυνατότητες επανάκτησης της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, αλλά όπως αξίζει σε αυθεντικούς ραγιάδες: Να κυριαρχήσει η πολυχρονεμένη μας σουλτάνα (Frau Hitler), που έχει συνηθίσει το πήδημά της ο διεφθαρμένος, ηλίθιος και δια της οθόνης ψεκασμένος όχλος. Τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) και της Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media) φωνασκούν σαν να είμαστε το κέντρο του κόσμου, λες κι οι Γερμανοί ψήφιζαν για την Γκραικυλία. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων; Μαύρες πλερέζες! Τρόμος μήπως οι νέοι εταίροι της Frau Hitler στον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού ζητήσουν να διωχθεί η Γκραικυλία από το Δ΄ Ράιχ. Τέτοια μεγάλη (επιθυμητή) καταστροφή! Ρε, κοίτα, που θα δικαιωθεί ο τροχήλατος υπουργός οικονομικών, που είπε ότι οι Έλληνες θα του στήσουν σύντομα άγαλμα στην Αθήνα! Θέλουν, στο νέο πολιτικό σκηνικό, να τον στείλουν πρόεδρο της Βουλής και την θέση του να πάρει εταίρος της Frau Hitler, που προωθεί το ξωπέταγμα της Γκραικυλίας. Συμφορά μας!!!! Μην κλαίτε ραγιάδες! Δεν αφήνουν την αποικία Γκραικυλία οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές, τα αληθινά σας αφεντικά!

Ο κωλόφαρδος του εκλογών στο Δ’ Ράιχ είναι πάντως ο άνευ Τσίπ(ρ)ας δοσίλογος της Αποικίας. Μέχρι να σχηματιστεί γερμανική κυβέρνηση, θα είναι στον πάγο, το εδώ και εξάμηνο, εκπονημένο σχέδιο: «Σήκω Αλέξη να καθίσει ο Κούλης στην καρέκλα σου», πιθανότατα το Τσι(π)ράκι της Frau Hitler θα το καβατζάρει και το 2018 στου Μαξίμου. Είναι να σου κάτσει, που λένε οι τζογαδόροι. Και πως να μην κάτσει του παιδιού, αφού με τον ροζέ φερετζέ της φασιστικής «αριστερά»ς περνά όλα όσα διατάξανε τα ξένα αφεντικά. Αν μείνει –έως το τέλος του 2018- θα χρεωθεί την εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων και της περικοπής του αφορολόγητου. Κερδίζει έδαφος αυτό το σενάριο. Διότι ως γνωστόν τους αριστερούς επιστρατεύουν ο Καπιταλισμός και ο Ιμπεριαλισμός για να κάνουν όσα αδυνατεί η δεξιά...


 

28 Σεπτεμβρίου 2017


Πυρηνικά πειράματα!

344aΤί όμορφη, χαρωπή ατμόσφαιρα! Ολίγον επικίνδυνη αλλά ας πάει και το παλιάμπελο μπροστά στο πανηγύρι της ηλιθιότητας των Μέσων Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media). Ντόναλντ «Ντακ» και Κιμ της Β. Κορέας ανταλλάσσουν ύβρεις και απειλές και ο παγκόσμιος όχλος χαβαλεδιαζει γράφοντας εξυπναδούλες. Είδατε, που οδηγεί η παρατεταμένη έλλειψη πολέμου; Έχουν ξεχαστεί στην συλλογική μνήμη οι ολέθριες συνέπειες, το ολοκαύτωμα της ανθρωπότητας, όλοι σχολιάζουν και συμπεριφέρονται σαν να είναι τηλεοπτικό παιχνιδάκι. Αυτή η μεγάλη έλλειψη συμβάλλει από την πλευρά της και στην μετατροπή του ανθρώπου σε πίθηκο δια της τεχνολογίας.

Δεν περνά από το μυαλό ότι όταν ξεσπάσει παγκόσμιος ή πυρηνικός πόλεμος, πριν η γη γίνει ραδιενεργό βεγγαλικό, εκατοντάδες χιλιάδες πιθηκάκια θα πεθάνουν αυτοστιγμεί γιατί δεν θα «μιλάνε», διάβαζε θ’ αυνανίζονται, στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας. Εκτός αν πιστεύετε ότι, πριν καταστραφούμε, τα ψηφιακά δίκτυα, θα είναι ορθάνοιχτα, όπως στην ειρήνη, να ξεφουρνίζει κάθε ηλίθιος τις μαλακίες του, και ότι δεν θα δεσμευτούν, να εξυπηρετήσουν την πολεμική σύρραξη! Ποιος να καταλάβει, να νοιώσει σύγκρυο για τα οικουμενικά προβλήματα, που ολοένα επιδεινώνονται;

Κοιτάξτε γύρω σε δρόμους και πλατείες. Παντού ρακένδυτα ζωάκια, με σκισμένα ρούχα. Με βρωμισμένο δέρμα (τατουάζ = η νέα προβιά του ψηφιακού πιθήκου) καλωδιωμένα, αποξενωμένα από την φύση, την ζωή, την κοινωνία. Χαϊδεύουν οθόνη μανιωδώς, ώστε δεν βλέπουν ότι πορεύονται στον γκρεμό. Νωθρά στην σκέψη, δίχως φαντασία, με νοοτροπία ζωντόβολου, αγεληδόν καθορισμένη από τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο. Χωρίς ιδανικά. Πού να τα βρούνε όσο πληρώνει ο μπαμπάς, ή μαμά, ο παππούς, η γιαγιά τον άχρηστο εικονικό βίο των κανακάρηδών τους, σε πολλές περιπτώσεις κάνοντας το σκατό τους παξιμάδι;

344bΑπό τα νιάτα κοινωνικά ανάπηρα, απελπισμένα γερόντια (η νέα μορφή ψηφιακής άνοιας) φερέφωνα παγκόσμιας καταναλωτικής ηλιθιότητας του τυφλού μιμητισμού και της πνευματικής ισοπέδωσης, που με τεχνολογικό δεκανίκι φαντάζει σοφία. Πώς ν’ ανησυχήσουν για τον πόλεμο και την ειρήνη, το μεροκάματο και την ζωή, για την ελευθερία και τον πολιτισμό αυτά τα ζώα; Πρώτη φορά πάνε γενιές χαμένες στην ιστορική πορεία, γίνονται τα μπάζα για να βγει με πόνο το καινούριο; Που δεν αντιλαμβάνονται γιατί γεννήθηκαν και πέθαναν; Το τραγικό; Αν πατηθούν κουμπιά, ακόμα και από μοιραίο λάθος, και να σωθεί ακμαίο ένα τμήμα της ανθρωπότητας, ο ραδιενεργός πλανήτης θέλει 20.000 έως 40.000 χρόνια να καθαριστεί στοιχειωδώς η ατμόσφαιρα. Τί είναι μπροστά στην... αιωνιότητα! Ούτε η εκδοχή να γίνει πυρηνικός πόλεμος από λάθος ους κάνει να τρέμουν από υπευθυνότητα και φόβο!

Ανέκαθεν ο όχλος δεν έδειχνε ενδιαφέρον για τα οικουμενικά προβλήματα, εκτός αν ο τρόμος κι ο όλεθρος χτυπούσε την πόρτα του. Τώρα κι αυτούς τους διαχειρίζεται ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός επ’ ωφελεία του. Στήνει φονικές προβοκάτσιες, που τις βαφτίζει τρομοκρατία ακριβώς επειδή είναι μόνος παγκόσμιος τρομοκράτης και θέλει να φοβίζει τον παγκόσμιο όχλο για να είναι της γης μόνος κυρίαρχος. Σε σχέση με το παρελθόν δεν υπάρχει αξιόμαχο αντίπαλο δέος. Πάρτε, λόγου χάρη, την οικονομική κατάσταση. Όσο ζούσε το «σοσιαλιστικό» στρατόπεδο, ο καπιταλισμός αναγκάζονταν σε παραχωρήσεις προς τους εργαζόμενους, να μην έχει μπελάδες, κινητοποιήσεις και επαναστάσεις. Χάθηκε ο αντίπαλος και ο μόνος κοσμοκράτορας Ιμπεριαλισμός μας πήρε και τα σώβρακα.

Στην Γκραικυλία έχουν πλούσια πείρα, γιατί εδώ άρχισαν, συνεχίζονται τα πλείστα μετασοσιαλιστικά πειράματα. Το κεφάλαιο πίνει παντού με το μπουρί το αίμα των εργαζομένων, που έχει μετατρέψει σε κοπάδι. Ο Ψυχρός Πόλεμος με την πυρηνική ισορροπία ήταν πιο λειτουργικός για την ειρήνη, την κοινωνία, την ανθρωπότητα. Παντοδύναμος τώρα ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο παίρνει τα ρέστα της γης, την καταστρέφει. Επικράτησε, αναζητά διαιώνιση μετατρέποντας τον άνθρωπο σε πίθηκο. Κι έχουμε γράψει, αν συνεχιστεί η πορεία, πώς θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά ο Μέγας Λένιν:

 

«Προπάντων μην σαρκάζετε “η θεωρία σας διαψεύσθη”,

 στον κόσμο, που λυμαίνονται ιδέες ανεμόμυαλες

 η μόνη, που δικαιώνεται μ’... ασήμαντη προσθήκη:

Κορυφαία φάση του συστήματος ο ιμπεριαλισμός

Κι έπεται νομοτελειακά κομμουνισμός (πρωτόγονος)»!!

 

(«Σημαία κόκκινη», από τα «Βραδυνά Πάρεργα», εκδόσεις Μετρονόμος)

 

344cΠώς λοιπόν, ποιος να γνοιαστεί για την ουσία της ζωής, της ειρήνης, του πολέμου στην παγκόσμια βιομηχανία μαζικής παραγωγής ανοϊκών πιθήκων, να ελέγχονται εύκολα και να είναι επικερδείς στο Κεφάλαιο; Και όμως είναι φως φανάρι: Εδώ και ένα χρόνο ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός κάνει πειράματα περιορισμένου πυρηνικού πολέμου. Δεδομένο ότι η Β. Κορέα εξοπλίζεται πυρηνικά και πολύ καλά κάνει! Δεν κατάλαβα γιατί επιτρέπεται να ’χουν πυρηνικά Αμερικάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Γάλλοι, Εβραίοι, Ινδοί και άλλοι ημινόμιμοι χρήστες και να απαγορεύουν (ποιοι, με ποιο ηθικό ανάστημα;) σε μια μικρή χώρα, που δείχνει τί μπορεί να κάνει ο όχλος όταν πειθαρχεί σε αξιόλογη ηγεσία.

Τα ξαναείπαμε: Είναι σκληρή δικτατορία, αλλά αφορά αποκλειστικά τους ίδιους τους Βορειοκορεάτες. Κυρίως είναι θέμα φερετζέ. Αν έχει ο λεγόμενος δυτικός κόσμος αιώνων εμπειρίες από στυγνές δικτατορίες και αιματώδεις φασισμούς! Απλώς τώρα βολεύει, φορά τον φερετζέ του φιλελεύθερου μαλάκα πίθηκου. Αν υπήρχαν κραταιό λαϊκό κίνημα, ανά τον κόσμο επαναστάσεις, ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο θα συναγωνίζονταν, σίγουρα θα ξεπερνούσαν την Β. Κορέα σε... δημοκρατία και ελευθερία. Και συ όχλε της Γκραικυλίας, που γράφεις και λες ένα σωρό μαλακίες για τον Κιμ, η Β. Κορέα είναι ανεξάρτητο, ελεύθερο κράτος και πυρηνική δύναμη, ενώ εσύ παραμένεις αποικία, άθλιο πειραματόζωο.

Κάτι ακόμα, το πιο σημαντικό: Αν υποτεθεί ότι ζούσαμε σε καθεστώς Β. Κορέας, ΕΓΩ (ο διαχειριστής της αιρετικής ιστοσελίδας) με τον επαναστατικό οίστρο, που με διακρίνει, θα ήμουν πρώτο θύμα του δικτάτορα Κιμ, αμέσως θα με εκτελούσε, ενώ εσύ άθλιε, διεφθαρμένε, ηλίθιε, ψεκασμένε δια της οθόνης όχλε της Γκραικυλίας θα χειροκροτούσες φανατικά σε παρελάσεις, στην καθημερινή ρουτίνα, κρατώντας σημαιάκια, τον... θεόσταλτο φωτισμένο ηγέτη σου! Ό,τι έκανες επί Μεταξά, Χούντας και επ’ άλλων καθεστώτων της Αποικίας, που δεν είχαν κοινοβουλευτικό φερετζέ! Αυτά, να μπαίνει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

344dΓίνεται φρικώδες πείραμα! Μέρος του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, δεν ξέρουμε πόσα και ποια γεράκια παίρνουν μέρος, θέλει, ωθεί τα διεθνή πράγματα, καλοβλέπει περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση. Τόσο ηλίθιοι! Είναι προφανές ότι για αυτό και για άλλα, που ίσως δούμε προσεχώς, έβγαλαν Πρόεδρο την μαριονέτα Ντόναλντ «Ντακ», μολονότι η «κερατωμένη» πήρε σχεδόν ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΥΣ παραπάνω! Είδες, η δικτατορία ΚΙΜ!! Μανουβράρουν προς αυτόν τον σκοπό. Εκμεταλλεύονται τον μεγαλοϊδεατισμό, την ηγετική παράνοια, το αυτοκρατορικό παιχνίδι, που παίζει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και διεθνούς φιγούρας ο Κιμ. Μπορούσε να κάνει την δουλειά του, όπως οι προκάτοχοι, χωρίς φωνασκίες, ηλίθιες απειλές. Δεν αποκλείεται να τον ωθούν σε πυρηνική σύγκρουση, οπότε γαία πυρί μειχθήτω!

Αντί να γράφονται στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) τερατολογίες για τον Κιμ, αστειάκια για Βορειοκορεάτες, εξυπνάδες για την ψευτομαγκιά της μιας ή της άλλης πλευράς, αντί να εκτοξεύονται απειλές και ύβρεις, καλό θα ήταν οι άλλες μεγάλες δυνάμεις να βάλουν τέρμα στην πυρηνική ρητορική, να σταματήσουν να τοκίζουν τα κεφάλαια της περιορισμένης ως προς την έκταση, σύντομης ως προς την διάρκεια, πυρηνικής σύγκρουσης Η.Π.Α. και Β. Κορέας, γιατί η ΓΗ δεν έχει έξοδο κινδύνου. Ούτε θ’ αποκτήσει, ηλίθιοι, όσοι σκέπτεστε μετακόμιση σε άλλους πλανήτες. Εδώ είναι ο τάφος μας! Σταματήστε όσο είναι καιρός το προτσές μετατροπής της σε ραδιενεργό βεγγαλικό. Σαν πατηθούν τα κουμπιά, δεν έχει χρόνο για μεταμέλεια, ούτε για εξυπνακισμούς στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media).


 

20 Σεπτεμβρίου 2017


 

sack-apxeio

 

 

Διαβάστε περισσότερα θέματα από το αρχείο...